Medici din China susțin că autoritățile nu numără toate cazurile de infectare cu coronavirus

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 11:27
Medici din China susțin că autoritățile nu numără toate cazurile de infectare cu coronavirus
Imagini dintr-un spital din Wuhan/ Foto: Hepta

China raportează un  număr din ce în ce mai mic de infectări cu coronavirus și susțin că se întrevede sfârșitul epidemiei, însă medicii din teren sunt mult mai rezervați, scrie Financial Times, preluată de Mediafax.

Cazuri de infectare ignorate sau neraportate

Provincia Hubei a raportat un singur caz de coronavirus în ultima săptămână, iar restricțiile de călătorie au fost relaxate, în paralel cu retragerea unei mari părți a personalului  medical adus din întreaga Chină când epidemia era la apogeu.

Însă medicii susțin că multe cazuri nu  sunt raportate, iar pacienții asimptomatici nu sunt incluși în statisticile oficiale. Două asistente medicale din Wuhan au afirmat, sub protecția anonimatului, că sunt situații în care pacienții îndeplinesc criteriile pentru a fi declarați infectați, dar autoritățile ignoră acest lucru pentru a raporta cât mai puțin cazuri noi.

Este extrem de îngrijorător să continuăm să facem reclamă cu zero noi cazuri”, spus una dintre ele.

În schimb autoritățile neagă orice încercare de mușamalizare a proporției problemei. ”În nicio circumstanță cazurile nu vor fi ascunse sau omise în încercarea de a ajunge la zero”, a dat asigurări Li Keqiang, premierul chinez.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×