Oradea organizează propriul festival internațional de muzică. Evenimentul va avea loc la finalul lunii august

Alexa Serdan   
în Stiri mondene
03/03/2020, 15:59
Oradea organizează propriul festival internațional de muzică. Evenimentul va avea loc la finalul lunii august
Oradea va organiza vara aceasta primul festival internațional de muzică. Sursa foto: pixabay.com

Primăria Oradea va lansa vara aceasta primul festival internațional de muzică unde își propune să atragă cel puțin 5.000 de participanți atât din țară, cât și de peste hotare. Evenimentul care va fi organizat în Cetatea Oradea este dedicat pasionaților de muzică indie, jazz, dar și electronică.

Primul festival internațional de film la Oradea, vara aceasta

Directorul Asociaţiei pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune Mihai Jurca a transmis că va finalul lunii august va fi organizat primul festival internațional de muzică din județul Bihor. Primul proiect de acest gen din Cetatea Oradea este menit să atragĂ turiști, dar și iubitori ai muzicii indie, jazz sau electronică.

Investiția este una uriașă și se ridică la valoarea de aproximativ 1 milioane de euro dintre care însă o parte va fi alocată din bugetul local. Mai exact, primăria va investi în acest eveniment muzical 435.000 de euro. Atmosfera din cele 3 zile de festival va fi întreținută de artiști de peste hotare cu care se negociază în momentul de față.

„Acesta va fi organizat în Cetatea Oradea în finalul lunii august, începutul lunii septembrie. Poziţionarea acestuia a fost gândită de la început nu ca şi un concurent pentru festivalurile mari organizate deja la Cluj-Napoca sau Bucureşti, ci ca un eveniment care să răspundă unui public în categoria de vârstă 20-40, activ, dinamic şi iubitor de muzică live.

Astfel, festivalul de la Oradea nu este doar un festival de muzică, ci un City Break Festival, care va promova şi vinde nu doar un bilet de festival, ci şi un oraş cu adevărat turistic” a spus Mihai Jurca în cadrul unei conferințe de presă, relatează ebihoreanul.ro.

Evenimentul din Oradea se adresează persoanelor între 24 și 45 de ani

Organizatorii primei ediții a festivalului internațional de muzică de la Oradea și-au propus ca la finalul lunii august să atragă cel puțin 5.000 de oameni cu vârste cuprinse între 24 și 45 de ani și cu venituri medii și peste, dar și cel mai important să iubească muzica, distracția în aer liber și orașul bihorean.

„La prima ediţie ne propunem să atragem peste 5.000 de participanţi, din care peste 65% să fie în categoria de vârstă 24-45 ani din Oradea, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Debrecen, Budapesta, Satu-Mare, Zalău, Bucureşti, Sibiu, Braşov, utilizatori activi ai canelelor de social media, persoane cu venituri medii şi peste”, a mai spus Mihai Jurca, potrivit sursei menționate anterior.

Concertele vor fi susținute de artiști cu renume din afara granițelor țării, iar spectacolele vor avea loc pe trei scene. În plus, organizatorii au mai declarat că experiența muzicală va debuta după ora 14:00, iar festivalul nu va duce lipsă de activități și experiențe pe tot parcursul zilei.

Artiștii care vor urca pe cele 3 scene ale festivalului orădean nu au fost dezvăluiți până la ora actuală, dar directorul APTOR a precizat că în momentul de față se negociază cu o parte dintre trupele care vor concerta la Oradea vara aceasta.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×