OMS despre închiderea școlilor și a granițelor: ”Încetinesc pandemia, dar nu o opresc. Virusul este acolo”

Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
18/03/2020, 08:31
OMS despre închiderea școlilor și a granițelor: ”Încetinesc pandemia, dar nu o opresc. Virusul este acolo”
OMS: Măsura închiderii școlilor nu stopează răspânirea COVID-19. Sursa foto: Profimedia.ro

Toate țările afectate de pandemia de coronavirus au închis instituțiile de învățământ și granițele, însă Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că această decizie nu oprește răspândirea virusului, ci doar reușește să-l mai încetinească puțin.

OMS: Măsura închiderii școlilor nu stopează răspândirea COVID-19

Directorul pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Hans Kluge a declarat că anumite măsuri luate de țările afectate de coronavirus nu țin pandemia la distanță, ci doar o încetinesc. Kluge a făcut referire aici la închiderea grădinițelor și școlilor, dar și a granițelor.

Oficialul OMS a afirmat că măsura închiderii școlilor favorizează păstrarea distanței sociale, dar elevii nu au fost focarul epidemiei, de aceea nu crede că această măsură va ajuta prea mult la eradicarea virusului din China, ci mai degrabă îl va încetini.

Hans Kluge îndeamnă țările la măsuri echilibrate și de durată

De asemenea, directorul OMS este de părere că fiecare țară ar trebui să găsească măsuri „echilibrate” și „de durată” din punct de vedere social și economic pentru a-și proteja locuitorii în fața coronaviruslui. Hans Kluge a mai afirmat că virusul trebuie redus, nu ținut la distanță.

„Virusul este acolo şi ar trebui redus în cadrul societăţii. Fiecare ţară, fără excepţie, ar trebui să ia măsurile cele mai îndrăzneţe pentru a opri sau a încetini ameninţarea unui virus”, a spus Hans Kluge, relatează Mediafax.

Pe de altă parte oficialul OMS a mai precizat că fiecare țară este diferită și că răspunsurile la virus trebuie adaptate la realitățile fiecărei țări în parte. La ora actuală 119 țări din întreaga lume se confruntă cu această pandemie de coronavirus care a dus la moartea a peste 7.000 de oameni.

Directorul OMS despre răspândirea COVID-19 la nivel global

Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat recent că pandemia de coronavirus s-a răspândit din cauza țărilor care au știu despre acest virus în ultimele luni, dar nu au trecut la testarea oamenilor. Directorul OMS a transmis un mesaj foarte simplu, acela ca tot mai mulți oameni să fie testați pentru COVID-19.

„În restul lumii sunt raportate acum mai multe îmbolnăviri decât în China. Am observat de asemenea o înmulțire a măsurilor luate în privința distanțării sociale, dar nu am observat o înmulțire suficient de rapidă a testărilor, izolărilor și anchetelor epidemiologice, care reprezintă ideea principală a răspunsului.

Cel mai eficient mod de a preveni infecțiile și de a salva vieți este ruperea lanțului de transmitere, iar pentru a face asta, trebuie să existe testare și izolare. Nu te poți lupta cu un foc legat la ochi.

Mesajul nostru pentru toate țările este simplu: Faceți teste! Faceți teste! Faceți teste! Testați fiecare caz suspect”, a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus, informează digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×