OMS anunță că medicamentul pentru tratarea coronaviruslui este în teste. Cu el s-a tratat şi Ebola

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
25/02/2020, 09:51
OMS anunță că medicamentul pentru tratarea coronaviruslui este în teste. Cu el s-a tratat şi Ebola
anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronaviruslui. Sursa foto: Hepta

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a făcut marele anunţ aşteptat de o lume întreagă. Compania americană Gilead Sciences a creat un medicament care ar putea ajuta la tratarea simptomelor coronavirusului. Astfel, compania de biotehnologie a înregistrat, luni, o creştere de 4% a acţiunilor.

Organizația Mondială a Sănătății anunță că s-a creat medicamentul pentru tratarea coronaviruslui

Acţiunile companiei americane Gilead Sciences (GILD) au crescut, luni, cu 4% după ce Organizația Mondială a Sănătății a anunţat că aceasta a creat un medicament care ar putea ajuta la tratarea temutului coronavirus.

GILD este una dintre cele două companii ale căăror acţiuni au crescut cu 4%, în contextul în care Dow Jones Industrial Average a scăzut cu mai bine de 1000 de puncte, în urma incertitudinilor create de răspândirea coronavirusului în Italia, Iran şi Coreea de Sud.

Remdesivir a fost folosit pentru tratarea Ebola

Există doar un singur medicament eficient în acest moment, iar noi credem că este remdesivir”, a declarat Bruce Aylward, director general adjunct la OMS, în timpul conferinței de presă de la Beijing.

Studiile clinice pentru „Remdesivir” asupra omului sunt în curs de desfăşurare, iar rezultatele ar putea fi disponibile peste câteva săptămâni, au adăugat oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății.

GILD colaborează cu autorităţile medicale din China, în cazul a două studii clinice cu pacienţi infectaţi cu COVID-19, numele oficial al tulpinei de coronavirus.

Cele două studii – unul asupra pacienților cu o formă gravă a bolii, iar altul asupra celor cu o formă moderată a infecției – acceptă momentan înscrierea participanților și anticipăm apariția primelor rezultate în aprilie”, a afirmat un purtător de cuvânt de la Gilead Sciences.

„Remdesivir” a fost folosit pentru tratarea Ebola, iar acum GILD cu cercetători din China vor să vadă dacă va fi bun şi pentru combaterea coronavirusului.

De asemenea, GILD a anunţat acum ceva timp că „remdesivir” a fost folosit pentru tratatrea cu succes a Sindromului respirator din Orientul Mijlociu (MERS), precum şi a Sindromului Acut Respirator Sever (SARS), viruşi similari cu coronavirusul apărut în Wuhan, China.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×