Olguța Vasilescu anunță că PSD a intrat în negocieri cu „toată lumea” pentru votarea moțiunii de cenzură

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
20/01/2020, 14:20
Olguța Vasilescu anunță că PSD a intrat în negocieri cu „toată lumea” pentru votarea moțiunii de cenzură
Lia Olguța Vasilescu anunță că PSD începe negocierile pentru moțiunea de cenzură *foto: hepta.ro

PSD vrea să pice guvernul Ludovic Orban, după ce liberalii insistă pentru alegeri locale în două tururi. Astfel, fostul ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a fost cea care a anunțat că social-democrații vor începe negocieri cu toate partidele parlamentare pentru trecerea moțiunii de cenzură.

Lia Olguța Vasilescu anunță negocierile pentru moțiunea de cenzură

Vasilescu a spus într-o conferință de presă la sediul din Kiseleff al PSD că „Negociem cu toată lumea. Momentan, toţi colegii mei au semnat, cei de la UDMR vor susține moțiunea de cenzură, sper să vină cât mai mulţi parlamentari să voteze moţiunea de cenzură. Nu ne bazăm doar pe un partid anume.

Primul pas este să dăm jos Guvernul prin moțiunea de cenzură. Ei își doresc alegerile anticipate în luna iunie doar pentru ca în luna septembrie să majoreze punctul de pensie și toate celelalte măsuri. Noi suntem pregătiți și pentru alegeri anticipate”, a spus fostul ministru al Muncii.

Olguța Vasilescu a mai notat și faptul că guvernul Orban ar fi anulat în numai trei luni toate progresele economice făcute de România în timpul guvernelor PSD:

„De la 2,97% deficit au ajuns la 4%, de la 35% datorie publică se prognozează o datorie de 39%, de la aproape 5% creștere economică se îndreaptă spre o creștere economică de doar 2%. De la 3,4% inflația în luna noiembrie au ajuns la 4,2%, iar cursul leu-euro a cunoscut un nivel fără precendent”, a mai adăugat Lia Olguța Vasilescu.

Klaus Iohannis cere o sesiune extraordinară a Parlamentului pe tema alegerilor locale în două tururi

Reacția Olguței Vasilescu și a PSD-ului vine în contextul în care Klaus Iohannis a cerut o sesiune extraordinară a camerelor parlementului pentru a vota alegerile locale în două tururi.

în ceea ce privește alegerile anticipate, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că nu exclude varianta demisiei premierului Ludovic Orban. Şeful statului precizează, însă, că nu au existat discuţii punctuale pe acest subiect. „Eu nu exclud acum din start absolut niciun scenariu, dar chestiunea demisiei nu a fost discutată”, a spus Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×