Olguța Vasilescu, atac la PNL: “Vor anula Legea Pensiilor și Legea Salariilor”

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
24/10/2019, 18:12
Olguța Vasilescu, atac la PNL: “Vor anula Legea Pensiilor și Legea Salariilor”
Lia Olguța Vasilsescu anunță dezastrul pentru România. Sursa foto: b1.ro

Programul de guvernare aprobat în cadrul Biroului Național al PNL și depus ulterior în Parlament de Ludovic Orban, președintele liberalilor și premierul desemnat, nu este, însă, pe placul social-democraților. Demiși de la guvernare în urma adoptării moțiunii de cenzură, aceștia lansează în spațiul public o serie de ipoteze îngrijorătoare, prin vocea senatorului Lia Olguța Vasilescu.

Lia Olguța Vasilescu susține că PNL vrea să anuleze Legile Pensiilor și Salariilor

Într-un mesaj postat pe rețelele de socializare, aceasta lansează un atac dur la adresa noului Executiv, acuzându-i, totodată, pe liberali că încearcă să anuleze Legile pensiilor și salariilor. În plus, fostul ministru al Muncii și primar al Craiovei susține că adaptarea contractelor de muncă la noile realități economice, măsură prevăzută în programul de guvernare, nu ar face altceva decât să „dea din nou drumul la șmecheriile făcute de unii patroni”.

Am citit programul de guvernare al PNL pe muncă! E îngrozitor! Vor anula și legea pensiilor și legea salarizării, regândesc adaptarea contractelor de muncă la „noile realități economice”, dau din nou drumul la șmecheriile făcute de unii patroni înainte de corectarea legislației prin care am scos aproape 100000 de locuri de muncă din zona gri sau de firme care se indestulau, fără licitații, din sumele datorate persoanelor cu handicap, iar legea privind dialogul social va apăra angajatorul în dauna angajatului. Vine prăpîdul!”, a scris Lia Olguța Vasilescu pe contul personal de Facebook.

Programul de guvernare al PNL, criticat de social-democrați. Sursa foto: mediafax.ro
Programul de guvernare al PNL, criticat de social-democrați. Sursa foto: mediafax.ro

PNL vrea să schimbe sistemul economic actual

Printre măsurile cuprinse în cele 65 de pagini ale programului de guvernare a PNL se află și cea care propune schimbarea sistemului economic actual cu unul care „să stimuleze dezvoltarea economică bazată pe investiții și pe creșterea competitivității și productivității, având ca obiectiv prioritar diminuarea dezechilibrelor economice”. Totodată, liberalii intenționează să opereze o serie de modificări și în domeniul Justiției.

Corectarea legilor din domeniul justiţiei este necesară pentru a se elimina modificările toxice promovate de PSD din ultimii trei ani. Justiția nu mai trebuie oprită la ușa Parlamentului, prin modificări în favoarea politicienilor cu probleme. Aceste acte normative trebuie să respecte cele mai înalte standarde europene, adică să fie puse în acord cu avizele Comisiei de la Veneţia, ale Consiliilor Consultative ale Judecătorilor și Procurorilor Europeni, precum și cu rapoartele Comisiei Europene și GRECO, după o consultare publică amplă  cu practicienii din domeniu”, se mai arată în programul de guvernare care poate fi consultat  aici.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×