OLAF verifică proiectele lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project! Reprezentanții USR spun că mișcarea nu e o premieră

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
17/10/2019, 18:20
OLAF verifică proiectele lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project! Reprezentanții USR spun că mișcarea nu e o premieră GALERIE FOTO
Dan Barna este anchetat acum de OLAF. Sursa foto - facebook

OLAF verifică proiectele lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project! Astfel, departamentul antifraudă vrea acum să afle mai multe despre proiectele de incluziune socială pe bani europeni, care implică firma liderului USR. În replică, partidul pe care îl conduce Barna a transmis că proiectele au mai fost investigate o dată, nefiind găsite nereguli. „Instituţia noastră desfăşoară o acţiune de control cu privire la proiectul „Punţi comunitare”, cod SMIS 56760, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba.

OLAF verifică proiectele lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project!

De asemenea, Departamentul pentru lupta antifraudă efectuează verificări preliminare cu privire la proiectele „SES-am Deschide-te!”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Alba şi „Biblioteca Bunelor Practici. Concept Inovator de Dezvoltare a Mediului Rural”, al cărui beneficiar este Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare DCG SRL.

În conformitate cu prevederile legale, Departamentul pentru lupta antifraudă va putea oferi mai multe informaţii numai după finalizarea investigaţiilor”, se arată într-un răspuns al Departamentului pentru lupta anti-fraudă, la solicitarea Mediafax. Cei la USR n-au așteptat prea mult ca să contraatace. „USR a luat notă de încă o verificare a contractelor pe care firma în care a fost partener preşedintele Dan Barna le-a derulat cu fonduri europene.

OLAF verifică proiectele lui Dan Barna după dezvăluirile Rise Project! Barna
Dan Barna este acuzat de afaceri ilegale cu fonduri europene. Sursa foto – facebook

Reprezentanții USR spun că mișcarea nu e o premieră

Acestea au mai fost verificate de organismele intermediare şi de autorităţile de management care nu au găsit niciun fel de nereguli financiare sau de oricare altă natură. Contractele au fost în regulă, aşa cum a demonstrat rambursarea integrală a fondurilor, fără corecţii financiare”, a transmis Uniunea Salvați România, pe o rețea de socializare.

„Orice verificare şi re-verificare a activităţii mele este binevenită. Am fost şi rămân deschis şi transparent, ca întotdeauna”, a declarat și Dan Barna, candidatul USR PLUS la Preşedinţia României.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×