O zebră și doi căluți se plimbau nestingherite pe străzile pustii ale Parisului! Animăluțele scăpaseră de la circ

Bogdan Solomon   
în Stiri mondene
15/04/2020, 19:32
O zebră și doi căluți se plimbau nestingherite pe străzile pustii ale Parisului! Animăluțele scăpaseră de la circ
Această zebră simpatică umbla nestingherită pe străzile pustii ale Parisului. Sursa foto: Twitter

Chiar dacă oamenii din întreaga lume au început să ia tot mai mult în serios restricțiile de circulație impuse de autorități în contextul răspândirii noului tip de coronavirus și își petrec majoritatea timpului izolați la domiciliu, străzile orașelor nu duc lipsă de „vizitatori”. Spre exemplu, pe străzile din Paris se plimbau nestingherite o zebră și doi căluți, spre surprinderea și amuzamentul celor care au avut norocul de a le ieși în cale.

O zebră și doi căluți, surprinse recent pe străzile din Paris. Imaginile au devenit virale

Din informațiile furnizate de presa franceză, se pare că animăluțele fugiseră dintr-un circ și erau căutate încă de la sfârșitul săptămânii trecute. Acestea au profitat din plin de libertate, fără să le pese că îngreunează traficul celor câteva autovehicule care circulau pe străzile unui cartier al capitalei din Hexagon.

Oamenii nu s-au supărat, ba dimpotrivă. După ce s-au distrat copios urmărind întreaga scenă, au decis să o împărtășească și prietenilor de pe rețelele de socializare. Invevitabil, imaginile au devenit virale la scurt timp după ce au fost postate, primind zeci de mii de like-uri și tot atâtea distribuiri.

Animale sălbatice au ieșit pe străzile orașelor pustii, în căutare de hrană

Dacă zebra și căluții scăpați de la circ au dorit să ofere oamenilor un „spectacol” neașteptat în timp ce se bucurau de libertate, mai multe animale sălbatice au putut fi văzute umblând pe străzile orașelor, în căutare de hrană. Iar misiunea nu le-a fost deloc ușoară, având în vedere că peste tot domnește o pustietate la care cu siguranță nici măcar simpaticele necuvântătoare nu s-ar fi gândit.

Spre exemplu, o pumă a fost zărită și fotografiată în zona centrală a orașului chilian Santiago, iar o zibetă de deșert, care potrivit specialiștilor, nu își mai făcuse apariția de aproape 30 de ani, a fost filmată în timp ce cutreiera tacticos pe străzile pustii din orașul indian Kozhikode.

Sunt de fapt habitatele lor, pe care noi, oamenii le-am ocupat abuziv. Ele revin pur și simplu pe teritoriul lor”, susține un cercetător din Chile. Dacă vă gândeați că reapariția animalelor sălbatice este o raritate în Europa, ei bine, vă putem dovedi contrariul.

Din dealurile de lângă Barcelona au coborât recent pe străzi mai mulți mistreți, iar câteva rațe sălbatice au fost filmate în timp ce se plimbau, în liniște, în imediata apropiere a teatrului Comédie Française din centrul Parisului. De asemenea, în Mediterană, delfinii au putut fi din nou văzuți în preajma mai multor porturi, iar în Parcul Național Calanques, de lângă Marsilia au reapărut specii rare de pescăruși.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×