O tânără de 23 de ani a murit după ce a fost incendiată, înainte să i se facă dreptate. Fata își denunțase violatorul

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
07/12/2019, 14:56
O tânără de 23 de ani a murit după ce a fost incendiată, înainte să i se facă dreptate. Fata își denunțase violatorul
O femeie din India a murit în drum spre poliție, unde a vrut să reclame un viol. Sursa foto: meaww.com

O tânără de 23 de ani din India a sfârșit tragic după ce a fost incendiată cu benzină, tocmai în timp ce mergea să denunțe un tip care a violat-o. Fata a fost transportată de urgență la spital, iar în cele din urmă a decedat.

O tânără de 23 de ani a murit în timp ce mergea să își denunțe violatorul, în Delhi

Totul s-a întâmplat în orașul New Delhi, capitala Indiei. Tânăra plecase să depună mărturie împotriva unui bărbat care a violat, iar în drum spre poliție cinci bărbați au prins-o și i-au dat foc.

Fata nu a putut supraviețui dată fiind starea gravă în care se afla: avea arsuri pe 90% din suprafața corpului, scrie BBC.

India, țara unde e îngrozitor să trăiești ca femeie

Cazul care a ajuns în presa internațională a fost semnalat joi, pe 5 decembrie. Fata făcuse deja o plângere la poliția din districtul Unnao în luna martie a acestui an, iar acum a fost nevoită să plece la poliția din Delhi.

Bărbatul care o violase pe tânăra indiancă a fost băgat pentru scurt timp în spatele gratiilor. Judecătorii au decis să îl elibereze după numai șapte zile, pe motiv că nu reprezenta un pericol public.

Astfel de cazuri sunt semnalate tot mai des în India, una dintre țările unde rata violenței de gen este foarte mare.

Potrivit unui documentar prezentat recent de televiziunea națională spaniolă, coroborând date statistice de la autoritățile indiene, una din două femei suferă agresiuni din partea bărbaților în India.

De altfel, potrivit unui studiu realizat și de Fundația Thompson Reuters, India este țata cea mai periculoasă pentru femei. Acest stat asiatic a reușit să depășească negativ chiar și țări precum Siria, unde din 2011 există un război civil.

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×