O tânără de 19 ani, dată jos din autobuz pentru felul în care era îmbrăcată: „Sper ca toate femeile să procedeze la fel”

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
02/08/2019, 11:48
O tânără de 19 ani, dată jos din autobuz pentru felul în care era îmbrăcată: „Sper ca toate femeile să procedeze la fel”
O tânără din Suedia, dată afară din autobuz. Sursa foto: independent.co.uk

O tânără de 19 ani din Malmo, Suedia, s-a plâns de felul în care a fost tratată de un șofer de autobuz. Suedia, una din cele mai open-minded țări din Europa, nu e genul acela de țară unde oamenii să te judece pentru cum te îmbraci, ce etnie ai sau ce orientare sexuală. Cu toate acestea, misoginismul nu lipsește nici aici.

Dată afară din autobuz pentru că și-a pus un maiou și pantaloni scurți

Amanda, o frumoasă blondă de 19 ani a fost dată jos din autobuz pentru că era îmbrăcată mult prea sumar în opinia șoferului mijlocului de transport în comun. Orașul Malmo a fost lovit de un val de căldură neobișnuit pentru țara scandinavă, iar Amanda Hansson s-a îmbrăcat adecvat vremii: și-a pus niște pantaloni scurți și un maiou.

Șoferul autobuzului i-a spus fetei, după ce a văzut că intră în mașină, să se acopere cu ceva deoarece îmbrăcămintea ei contravine principiilor companiei de transport în comun la care este angajat. Șoferul i-a cerut fără nicio ezitare să se dea jos, iar fata s-a enervat foarte tare căci nu a mai pățit niciodată așa ceva.

tanara suedia autobuz
Ea este Amanda Hansson, fata pe care șoferul nu a vrut-o în autobuz. Sursa foto: independent.co.uk

ONG-urile, revoltate de atitudinea șoferului

„M-am enervat foarte tare, îmi venea să țip și să plâng. L-am întrebat ”ce fel de sexism e acest lucru?”, a scris tânăra pe Facebook, scrie independent.co.uk. ONG-urile din Suedia care se luptă pentru drepturile femeilor au criticat compania și susțin că este inacceptabilă atitudinea șoferului.

„Cine îi oferă dreptul unui șofer de autobuz să decidă dacă ținuta unei femei este potrivită sau nu? Este bine că Amanda l-a contrazis. Sper ca toate femeile să procedeze la fel, chiar dacă e din partea unui șofer de autobuz, tată, mamă, unchi, oricine. Este corpul meu’’, este reacția Sarei Mohammad, o activită feministă.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×