O tânără cu HIV, ţinută în sclavie şi obligată să se prostitueze. Femeia este suspectă şi de coronavirus

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 18:19
O tânără cu HIV, ţinută în sclavie şi obligată să se prostitueze. Femeia este suspectă şi de coronavirus
Tânără bolnavă cu HIV și suspectă de coronavirus, ținută în sclavie și obligată să se prostitueze

O tânără infestată cu HIV a fost ținută în sclavie și obligată să se prostitueze în diferite localități din Sălaj. Trei persoane au fost reținute în urma unui flagrant. Tânăra în vârstă de 23 a transmis autorităților că prezintă simptome de coronavirus.

O tânără cu HIV, ținută în sclavie și obligată să se prostitueze

Femeia a fost plasată în carantină pentru 14 zile, în timp ce bărbații care au obligat-o să se prostitueze au fost reținuți pentru 24 de ore, au anunțat cei de la DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sălaj.

„Inculpaţii deţineau controlul total asupra persoanei vătămate şi o tratau ca pe un sclav aducător de profit, însuşindu-şi nu numai banii câştigaţi de aceasta din prostituţie, dar şi limitându-i posibilitatea de mişcare.

Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei”, au anunțat reprezentanții DIICOT.

Mai mult, fata era obligată să se prostitueze pentru sume cuprinse între 150 și 300 de lei are HIV: „Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018.

Până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

Din cauza situaţiei de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulţi bărbaţi într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină.

În această perioadă i se vor efectua şi o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV”.

În aceste condiții, cei care au apelat la serviciile tinerei sunt așteptați la cel mai apropiat spital pentru a vedea dacă au fost infectați fie cu HIV, fie cu coronavirus. 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×