O româncă din Italia a găsit un portofel aruncat într-un bar, iar apoi a intervenit Poliția

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 16:58
O româncă din Italia a găsit un portofel aruncat într-un bar, iar apoi a intervenit Poliția
O româncă din Italia a găsit un portofel în care erau 4.000 de euro și l-a dus apoi la poliție. Sursa foto: gds.it

O româncă de 40 de ani din Italia a făcut un gest impresionant după ce a găsit într-un bar din Milano un portofel. În interiorul acestuia se aflau 4.000 de euro, bani deloc de neglijat.

O tânără româncă din Italia, gest de aplaudat

Femeia, deși probabil ar fi avut nevoie de ei, s-a gândit la persoana care a pierdut portofelul și a făcut un gest pentru care a fost lăudată de presa italiană.

În portmoneul găsit în localul din nordul orașului Milano se mai aflau și câteva documente și anumite carduri bancare.

Ce poți păți dacă nu declari obiectele găsite, mai ales dacă sunt de valoare

Românca a mers la cea mai apropiată secție de poliție și a predat portofelul, iar în cele din urmă persoana care a pierdut banii și actele a fost identificată.

Individul în vârstă de 45 de ani a intrat în posesia lucrurilor pierdută și a declarat pentru jurnaliști că nu mai spera să mai pună mâna pe cei 4.000 de euro, ba chiar avea planuri cu respectiva sumă, scrie gds.it.

Oamenii care se gândesc să nu returneze obiectele găsite trebuie să știe că riscă dosar penal pentru însușirea de bunuri necorespunzătoare.

Un astfel de caz a avut loc în anul 2016 în Maramureș, unde o tânără de 27 de ani a mers la poliție reclamând că are bănuiala că cineva s-a ales cu portofelul ei, în care avea 700 de euro.

La câteva zile după semnalarea faptei, bărbatul care a găsit portofelul s-a prezentat la poliție cu 640 de euro din suma totală și le-a declarat polițiștilor că a cheltuit o parte din bani spunând că a găsit portmoneul în curtea sa.

În astfel de situații, persoanele care nu înapoiază obiectele găsite și sunt descoperite riscă avertisment, amendă penală și chiar pușcărie, în funcție de valoarea obiectelor.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×