O nouă ţară a legalizat căsătoria între homosexuali! Anunţul preşedintelui

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
18/11/2018, 11:06
O nouă ţară a legalizat căsătoria între homosexuali! Anunţul preşedintelui
Costa Rica a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Instanţa constituţională din Costa Rica a decis ca din 2020 cuplurile de homosexuali să se poată căsători. Decizia a fost luată după ce instanţa a susţinut avizul Curţii Inter-Americane pentru Drepturile Omului din San Jose. Costa Rica se va alătura astfel ţărilor precum Argentina, Brazilia, Columbia, Urugay şi unor părţi din Mexic, ce susţin acum căsătoria între membrii de acelaşi sex. O nouă ţară a legalizat căsătoria între homosexuali, iar uniunile vor putea fi oficiate din 2020.

Încă din campania pentru preşedinţie, Carlos Alvarado Quesada anunţa că va susţine legalizarea căsătoriilor gay, iar de când a preluat mandatul în luna mai a luat toate deciziile în acest sens.

Costa Rica a legalizat căsătoria între homosexuali

„Acum este doar o chestiune de timp. Drepturile egale depline vor veni, iubirea va câştiga. Hotărârea care confirmă neconstituţionalitatea articolelor care interzic căsătoria civilă egală, reprezintă un mare pas înainte spre egalitate”, a declarat Carlos Alvarado Quesada.

Prin hotărârea instanţei, care urmează să fie publicată şi în Monitorul Oficial şi va intra în vigoare peste 18 luni, preşedintele şi-a îndeplinit astfel promisiunile făcute poporului. În Costa Rica au devenit legale căsătoriile între gay şi acestea vor putea fi oficiate din 2020.

Recent, România a participat la referendumul pentru redefinirea familiei, la care au votat peste 3,7 milioane de români. Referendumul a fost invalidat, însă cei mai mulţi români au făcut scandal din cauza sumelor cheltuite pentru organizarea votului în cele două zile. ”Cu banii cheltuiti pe acest referendum inutil se puteau face 2 spitale de oncologie cu tot ce e necesar. Sper ca toti cei care mi-au adresat injurii (si chiar amenintari cu moartea) sa realizeze cat de penibili au fost si cat nonsens a avut toata aceasta poveste. #iubireanusevoteaza.

Eu susţin egalitatea. Eu susţin iubirea. Eu cred că nu alegi pe cine iubeşti. Trebuie să mergi acolo unde te duc sufletul şi iubirea, altfel nu vei fi fericit. Din acest motiv, consider că acest referendum este inutil pentru că dragostea şi familia nu se scriu în legi. Nu voi merge la vot pentru că iubirea nu se votează” a fost mesajul pe care l-a transmis cântăreaţa Andreea Bălan.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×