Iohannis, reacție după eșecul referendumului

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
10/10/2018, 00:00
Iohannis, reacție după eșecul referendumului
Reacția lui Klaus Iohannis după eșecul referendumului pentru familie

Președintele Klaus Iohannis a făcut declarații după eșecul referendumului pentru familie. Acesta a făcut un apel pentru „restabilirea păcii sociale”, mai apoi a vorbit despre cele două tabere ale românilor care s-au format după controversatul eveniment pentru redefinirea familiei în Constituție. Șeful statului a discutat despre această inițiativă în cadrul unei ceremonii de decorare a unor supreaviețuitori ai Holocaustului.

Să lăsăm trecutului toate aluviunile de ură, indignare, gânduri negre și să ne îndreptăm energiile către viitorul nostru! Să facem pentru toți românii o țară în care să trăim în bună înțelegere, fără spaime și tulburări provocate de pericole imaginare!

Reacția lui Klaus Iohannis după validarea referendumului

Șeful statului a vorbit în cadrul ceremoniei pentru supraviețuitorii Holocaustului și despre situația din urma referendumului pentru familie. Acesta a spus că nu contează diferențele dintre oameni, și că ceea ce este important este că toți sunt români. ”Acest tip de politici sunt, astăzi, de neconceput pentru o societate puternic atașată de principiile democratice și ale statului de drept. Discriminarea unei minorități doar pe baza faptului că nu are aceleași credințe, valori, religie sau origine ca majoritatea reprezintă o abordare care ne duce cu gândul la anii întunecați ai dictaturilor.

Primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii și asumarea faptului că numai prin toleranță putem depăși, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine. România aparține tuturor românilor! Deși diferiți, suntem toți români și vrem să mergem mai departe împreună într-o țară care și-a însușit și respectă principiile și valorile comune europene”, a declarat Klaus Iohannis. După acest discurs, președintele nu a dorit să răspundă întrebărilor jurnaliștilor de la fața locului.

Eșecul referendumului

Referendumul pentru modificarea Constituție a fost declarat valid din cauza absenteismului sever al cetățenilor români la urnele de vot. Din cei aflați pe listele permanente de votare, doar 20,41% s-au prezentat. Principalul câștigător al eșecului de duminică se pare că este întreaga societate românească.  PSD, PNL și Biserica Ortodoxă au îndemnat electoratul să iasă la vot.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×