O nouă obligație pentru operatorii economici de la 1 ianuarie 2020: depunerea unei declarații la Fondul pentru Mediu

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
30/12/2019, 10:50
O nouă obligație pentru operatorii economici de la 1 ianuarie 2020: depunerea unei declarații la Fondul pentru Mediu
Operatorii economici trebuie să depună declarația obligatorie la Fondul pentru Mediu de la 1 ianuarie 2020. Sursa foto: pixabay.com

Operatorii economici vor fi obligați de la 1 ianuarie 2020 să depună o declarație la Fondul pentru Mediu, conform unei decizii luate de Guvernul României.

Operatorii economici trebuie să depună declarația la Fondul pentru Mediu de la 1 ianuarie 2020

Operatorii pot să depună respectiva declarație online, folosind programul informatic de asistență AFM.

Exemplarul trebuie semnat și înmânat registraturii Administrației Fondului pentru Mediu, ir de la 3 iulie 2020 se va depune o declarație privind obligațiile la fondul pentru mediu.

Programul cu publicul + pașii necesari depunerii declarației online

Românii care sunt obligați să facă asta pot folosi serviciul online „Depunere declarații online”.

Declarația poate fi depusă prin împuternicire, dar și, evident, de către reprezentantul legal direct. Condiția principală este ca reprezentantul legal să dețină semnătură electronică calificată.

Programul de depunere a obligațiilor la Fondul pentru mediu ori ridicarea certificatelor de atestare este afișat pe site-ul instituției. Programul cu publicul este de luni până joi de la ora 09:00 la 15:00, iar vinerea de la ora 09:00 la 13:00.

Pe site sunt explicați și pașii pe care operatorii economici trebuie să îi facă. Aceștia trebuie să descarce kit-ul de instalare al aplicației de întocmire a declarațiilor versiunea 1.21.

Apoi, sunt nevoiți să instaleze aplicație de întocmire a declarațiilor, aceeași versiune, în același folder în care e instalată aplicația de întocmire a declarațiilor versiunea 1.20.

„Prin prezenta, vă informăm că începând din anul 2019, declaraţiile privind obligaţiile la Fondul pentru mediu pot fi depuse prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, urmând ca din anul 2020 aceasta să fie singura modalitate de depunere a declarațiilor”, informează AFM.

„În acest sens, vă recomandăm să vă înrolați în aplicaţia informatică pentru utilizarea serviciului „Depunere declaraţii on-line”, pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu la adresa https://www.afm.ro/servicii_online.php, adresă la care puteți consulta și Ghidul de utilizare a serviciului”, se mai arată în comunicatul de pe site-ul instituției.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×