În sfârșit, o veste bună de la ANAF. Una din cele mai contestate obligațiuni dispare. Toți românii trebuie să știe asta!

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/03/2019, 16:17
În sfârșit, o veste bună de la ANAF. Una din cele mai contestate obligațiuni dispare. Toți românii trebuie să știe asta! GALERIE FOTO
Veste bună de la ANAF! O obligație dispare

ANAF aduce o veste bună pentru români! Mii de persoane trebuie să ia la cunoștință acest lucru! Procedura de înregistrare a companiilor care comercializează produsele energetice a fost cu mult îmbunătățită! Schimbarea în cauză a venit pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil. Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a făcut precizări în acest sens. „Mă bucur că noua conducere a ANAF a înţeles importanţa unei atitudini corecte faţă de mediul de afaceri şi şi-a asumat eliminarea acestui obstacol din faţa competiţiei loiale pe piaţa produselor energetice”, conform sursei citate.

Veste bună de la ANAF! Dispare obligația de înregistrare a companiilor din profilul energetic

ANAF anunțat că dispare obligația firmelor care comercializează produse energetice din sistemul angro pentru deținerea spațiilor de depozitare. „Procedura de înregistrare a operatorilor economici care comercializează produse energetice a fost îmbunătăţită, pentru a sprijini dezvoltarea industriei de profil. Astfel, dispare obligaţia firmelor care comercializează produse energetice în sistem angro de a deţine spaţii de depozitare pentru acestea.

De asemenea, dispar şi formalităţile aferente recepţionării şi livrării produselor energetice din aceste spaţii”, spun reprezentanţii ANAF, într-un comunicat.  Activitatea cere utilizarea spațiilor de depozitar, rămânănd valabil ca în preciyările precedente. Inițiativa în cauză are la bază implementarea unui cadru suplu și eficient care este adaptat pentru cerințele legitime ale mediului economic.

ANAF a anunţat că o obligaţie îşi va face dispariţia
ANAF a anunţat că o obligaţie îşi va face dispariţia

Eugen Teodorovici, despre noua obligație la ANAF care dispare

„Această abordare respectă angajamentul meu pentru încurajarea dezvoltării mediului de afaceri autohton şi reprezintă o premisă importantă pentru succesul modernizării şi eficientizării activităţii ANAF. Rolul statului este de a încuraja mediul de afaceri şi de a le crea condiţiile pentru un comportament corect. Iar, dacă sunt identificate derapaje, intervenţia statului trebuie să fie punctuală, proporţională şi adecvată nivelului riscului identificat, fără afectarea activităţii tuturor participanţilor la piaţă”, a anunțat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×