O nouă criză, la Spitalul din Focșani. Încă 20 de angajați au fost depistați cu coronavirus

Narcis Rosioru  
înStiri de ultima ora
26/03/2020, 13:38
O nouă criză, la Spitalul din Focșani. Încă 20 de angajați au fost depistați cu coronavirus
O nouă criză, la Spitalul din Focșani. Încă 20 de angajați au fost depistați cu coronavirus. Sursa foto: Hepta

Ministerul Apărării Naționale anunță că alți 20 de angajați de la Spitalul Militar de Urgență din Focșani au fost depistați cu coronavirus, conturându-se un nou focar de infecție în rândul cadrelor medicale din România.

Focar de infecție la Focșani. 20 de angajați dintr-un spital au coronavirus

Biroul de presă din cadrul MApN anunță, joi, că încă 20 de angajați de la Spitalul Militar de Urgență din Focșani au fost confirmați cu noul coronavirus.

„În urma desfășurării anchetei epidemiologice de la Spitalul Militar de Urgență “Dr. Alexandru Popescu” Focșani, din rândul celor 57 de contacți apropiați ai celor două persoane confirmate inițial pozitiv cu COVID-19, a rezultat că un număr de încă 20 de angajați din rândul personalului medical și auxiliar sanitar au fost confirmați, de asemenea, pozitiv”, a transmis MApN.

În aceste condiții, direcția medicală din cadrul Ministerului Apărării Naționale anunță că a dispus conducerii spitalului luarea tuturor măsurilor necesare în aceste momente.

„Astfel, ancheta epidemiologică va continua, fiind extinsă și la contacții personalului depistat pozitiv în cursul zilei de astăzi. În paralel, continuă dezinfecția de grad foarte înalt în toate spațiile spitalului”, mai anunță biroul de presă al MApN.

Spitalul rămâne închis

Reprezentanții Ministerului spun că s-a luat decizia ca spitalul să rămână închis, urmând a se decide ulterior în ce condiții va fi redeschis.

„La acest moment spitalul rămâne închis și se caută soluții ca, după finalizarea anchetei epidemiologice și luarea măsurilor prevăzute de protocolul național pentru personalul confirmat pozitiv, să poată fi reluată activitatea de acordare a asistenței medicale în spațiile și secțiile unde acest lucru va fi posibil”, a mai anunțat MApN.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×