O nouă amenințare pentru Australia, după incendiile devastatoare. Vestul țării-continent va fi lovit de un ciclon uriaș

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
06/01/2020, 14:21
O nouă amenințare pentru Australia, după incendiile devastatoare. Vestul țării-continent va fi lovit de un ciclon uriaș
Australia va fi lovită de un ciclon de azi. Sursa foto: hepta.ro

O nouă amenințare se anunță pentru Australia, după incendiile catastrofale care afectează țara-continent de mai bine de trei luni de zile. Un ciclon va lovi vestul teritoriului în perioada care urmează, notează presa locală.

Australia va fi lovită de ciclonul Blake

Ca și cum nu ar fi fost de ajuns, după ce flăcările au cuprins milioane de hectare. țara va fi afectată în orele și zilele următoare de un ciclon extrem de puternic în partea de vest.

Specialistul Derek Van Da, de la CNN Weather susține că australienii vor avea parte de o furtună supercelulară, după ce s-a uitat pe hărțile meteorologice.

Țara a fost lovită de cel mai mare ciclon din istoria în anul 2011

Meteorologii spun că se formează deja un ciclon care va lovi de azi vestul continentului, principalul oraș amenințat fiind Broome.

Vântul va atinge o viteză de 125-130 de kilometri la oră. Furtuna tropicală Blake, clasificată drept un ciclon de catergoia 1, este așteptată în punctul ei culminant marți dimineață.

Nu este prima oară când țara este lovită de un ciclon. În anul 2011, Australia a fost lovită de cel mai mare ciclon din istorie, denumit Yasi.

Puterea lui distructivă a fost una foarte mare în urmă cu opt ani, provocând inundații și case dărâmate în câteva secunde.

Cea mai afectată atunci a fost coasta statului Queensland. Vântul a atins atunci aproape 300 de kilometri la oră, un adevărat record chiar și pentru această țară lovită des de fenomenele extreme.

În unele puncte precise s-au atins viteze chiar și de 650 de kilometri, cele mai periculoase intervale orare fiind cele din timpul nopții.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×