O nouă alertă de coronavirus pe Aeroportul Otopeni. Opt tineri sosiți din China au ajuns direct pe mâna medicilor

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
29/01/2020, 16:14
O nouă alertă de coronavirus pe Aeroportul Otopeni. Opt tineri sosiți din China au ajuns direct pe mâna medicilor
O nouă alertă de coronavirus pe Aeroportul Otopeni *foto: flickr

Alertă pe Aeroportul Otopeni, pe seama infecției cu coronavirus. Astfel, opt tineri din Brașov care au plecat la un schimb de experiență în China s-au întors în această dimineață acasă. Ei sunt consultați de medicii români imediat cum s-au dat jos din avion. Urmează însă ca cei opt tineri să fie monitorizați.

Cum nu au existat suspiciuni puternice în ceea ce privește starea lor de sănătate, tineri au fost supuși unui control medical de rutină.

Un grup de opt tineri au aterizat din China pe Otopeni

Cei opt tineri nu sunt primul grup de studenți care au venit din China zilele acestea. Înaintea lor au mai fost 25 de tineri din Mioveni care fuseseră în turneu în această țară și s-au întors acasă. Și aceștia au trecut prin aceleași proceduri.

Pe de altă parte, tânăra de 28 de ani din Maramureș care a venit din Vietnam nu are coronavirus. Astfel, ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat la Digi 24 că primele analize medicale arată că femeia nu este infectată.

Femeia este în carantină ca măsură de precauție, chiar dacă medicii spun că că nu prezintă simptome. Drept urmare, tânăra și-a petrecut noaptea la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj Napoca, într-un salon special. Tot în Cluj a mai aterizat și o însoțitoare de zbor de la compania poloneză LOT, suspectă de coronavirus, dar directorul Aeroportului din Cluj a infirmat că aceasta ar fi fost infectată cu virusul chinez.

Care sunt simptomele coronavirusului și cum te poți proteja

Bacteria apărută în China, cel mai probabil din pricina șerpilor, le dă serioase bătăi de cap specialiștilor din întreaga lume, mai ales că simptomele sale sunt aproape identice cu cele ale gripei și răcelii. Vorbim aici despre tuse, dureri de cap, oboseală, febră, răguşeală, dureri în gât şi dificultăţi în respirație.

În general, virusul se răspândește pe calea aerului, dar și prin contact cu obiecte sau persoane contaminate la rândul lor. Pentru a preveni riscul infectării cu coronavirus, autoritățile recomandă o igienă strictă, spălarea mâinilor, folosirea gelurilor dezinfectante, evitarea zonelor aglomerate și folosirea măștilor sanitare pentru nas și gură.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×