O mireasă din România a votat chiar în ziua nunții. Femeia a mers la vot în Germania însoțită de nuntași. Foto

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 19:02
O mireasă din România a votat chiar în ziua nunții. Femeia a mers la vot în Germania însoțită de nuntași. Foto GALERIE FOTO
O mireasă a vrut să voteze neapărat la alegerile prezidențiale din România. Sursa foto - facebook

O mireasă din România a votat chiar în ziua nunții. Aceasta a fost surprinsă la secţia de votare nr.181, Sögel, în Germania, acolo unde a venit plină de voie bună. Tânăra nu era singură, ci însoțită de proaspătul ei soț, dar și de câţiva nuntaşi. A fost, de departe, momentul zilei în Germania pentru românii stabiliți acolo. Totul s-a petrecut în jurul orei 16.30. Doi tineri proaspăt căsătoriţi au făcut primul lor drum împreună ca soţ şi soţie la secţia de votare.

O mireasă din România a votat chiar în ziua nunții

Mireasa a ținut neapărat să pună ștampila pe candidatul ei preferat și nici nu a conceput să nu voteze la primul scrutin al alegerilor prezidenţiale. Imaginile au fost postate de Ambasada României în Republica Federală Germania, pe pagina oficială de Facebook. De altfel, până în acest moment, peste 200 de mii de români care se află în prezent în străinătate au votat deja. Cifra este una uriașă și a depășit-o pe cea din 2014.

Potrivit datelor oferite de Biroul Electoral Central, până sâmbătă la ora 17:00 (ora României), peste 200.000 de persoane au votat la secţiile din străinătate, dintre care 187.671 votanți pe liste suplimentare și 25.189 votanți pe listă de corespondență. Cetăţenii români care votează în diaspora pot accesa harta interactivă a secţiilor de votare pe site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe.

Femeia a mers la vot în Germania însoțită de nuntași

Secțiile de votare din diaspora s-au deschis vineri la ora locală 12:00, iar doritorii au avut la dispoziție, în prima zi, nouă ore pentru a-și exprima opțiunea electorală, până la ora 21:00. În schimb, sâmbătă şi duminică, românii din afara ţării pot vota la alegerile prezidenţiale între ora locală 07:00 şi ora locală 21:00. În străinătate au fost organizate 835 de secţii de votare, cele mai multe în Spania şi Italia (143, respectiv 142).

Vă reamintim că România își alege președintele pentru următorii cinci ani de zile. Favorit pare a fi actualul șef de stat, Klaus Iohannis care a fost pe primul loc în toate sondajele desfășurate până în acest moment.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×