Peste 400.000 de locuri de muncă în Germania pe mii de euro. Se caută în special români

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 18:51
Peste 400.000 de locuri de muncă în Germania pe mii de euro. Se caută în special români
Imagine din Berlin. 400.000 de locuri de muncă oferite de companiile din Germania. Sursa foto: wanderlust.co.uk

Veste bună pentru românii care vor să lucreze în străinătate pe bani mulți: peste 400.000 de locuri de muncă sunt puse la dispoziție în Germania. Criza forței de muncă determină statul în care e cancelar Angela Merkel să angajeze în special imigranți. Nemții se confruntă cu una dintre cele mai acute crize demografice, iar pentru joburile unde e necesar de personal se oferă salarii de mii de euro.

400.000 de locuri de muncă în Germania anual

Pentru a menține economia țării activă, nemții au nevoie an de an de minim 400.000 de angajați. Mulți dintre cei care au fost angajați în ultimii ani provin din țări defavorizate, iar dintre țările din Uniunea Europeană care și-au cam epuizat stocul de export de forță de muncă, Polonia e pe primul loc. Asta înseamnă că guvernul și companiile germane trebuie să își îndrepte atenția către alte state, iar românii sunt în continuare bine văzuți pe piața muncii din Vest.

Cercetătorul Herbert Brucker spune că Germania ar trebui să ia serios în calcul să ofere locuri de muncă bine plătite acolo unde este nevoie imigranților din Bulgaria, Croația și România, iar asta e o veste minunată pentru muncitorii care nu sunt mulțumiți de cât câștigă în țara noastră.

Expert: „Mai există un potențial considerabil de migrație”

„În ce priveşte ţările din prima rundă de extindere a UE, cum ar fi Polonia, potenţialul de migraţie s-a cam epuizat. Referitor la ţările din runda a doua, aşadar Bulgaria, România, dar şi Croaţia, mai există un potenţial considerabil de migraţie, dar acesta va scădea treptat”, spune cercetătorul, conform româniatv.net.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×