Bonus de 6.000 de euro pentru cumpărarea de mașini electrice, în Germania

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
05/11/2019, 16:17
Bonus de 6.000 de euro pentru cumpărarea de mașini electrice, în Germania
Bonusuri de la guvernul german pentru achiziționarea de mașini electrice. Sursa foto: singularityhub.com

Veste bună pentru șoferi, de la guvernul german condus de Angela Merkel! Acesta va mări bonusul pentru achiziționarea de mașini electrice la 6.000 de euro. Este vorba despre deja existentul bonus de mediu pe care ministerul îl acordă pentru șoferii care vor mașini nepoluante. De această măsură vor putea beneficia și românii rezidenți în Germania.

Bonus de 6.000 de euro de la guvernul german pentru șoferii care nu vor să polueze

Concret, sprijinul de 6.000 de euro va fi acordat pentru alte 650.000 până la 700.000 de autovehicule electrice. Purtătorul de cuvânt al cancelarului Angela Merkel, Steffen Seibert, susține că măsura a fost bine primită de șoferii din Germania și tocmai de asta s-a decis continuarea programului, scrie incont.știrileprotv.ro.

În continuare mașinile electrice au prețuri destul de piperate pentru buzunarele tuturor. Ca un exemplu, primul model 100% electric de la Volkswagen pornește de la un preț de 30.000 de euro, în timp ce un Golf cu motor normal de la 20.000 de euro.  Nemții vor să încurajeze achiziționarea de mașini electrice ca măsură de combatere a poluării, iar planul ambițios al guvernului condus de Merkel este să se deschidă în perioada următoare încă 50.000 de unități de încărcare, adică peco-uri electrice.

Românii și mașinile electrice: ce arată raportul pe anul trecut

„Cred că aceasta este o şansă pentru a creşte cererea, ceea ce va fi un lucru bun pentru noi. Orice ajută la această transformare, la creşterea cererii consumatorilor, este un lucru bun pentru noi, şi în acest sens salutăm deciziile adoptate astăzi”a declarat Klaus Rosenfeld, directorul de la Schaeffler AG, unul din cei mai mari producători de componente auto din lume.

Și în România șoferii au început să prindă gustul mașinii electrice. Conform unui raport pe anul 2018, s-au vândut peste 3.500 de hibride fără încărcare și 682 de mașini 100% electrice. Cel mai vândut model, conform auto-bild.ro, a fost BMW i3.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×