O mașină a explodat într-un oraș din Afganistan. 10 persoane au murit, printre care și copii

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
17/12/2019, 12:09
O mașină a explodat într-un oraș din Afganistan. 10 persoane au murit, printre care și copii
Explozie în Afganistan. O mașină a sărit în aer, iar 10 persoane dintr-o familie au murit. Imagine reprezentativă a situației din Afganistan. Sursa foto: hepta.ro

O mașină a sărit în aer într-o provincie din Afganistan, iar în urma acestei explozii 10 membri ai aceleiași familii au murit astăzi. Printre cei decedați se numără și trei copii, informează agențiile internaționale de presă.

O mașină a explodat în Khost, Afganistan, iar 10 oameni au decedat

Cei zece oameni care se aflau în respectiva familie se îndreptau, culmea ironiei, spre o înmormântare în estul statului afgan. Tragedia a avut loc în provincia Khost, precizează surse  ale autorităților locale pentru AFP.

„Victimele sunt cinci bărbaţi, două femei şi trei copii din aceeaşi familie”, a precizat Talib Mangal, reprezentant al guvernului local din provincia Khost.

Complicatul și misteriosul război din Afganistan

„Ei se deplasau în provincia Logar pentru a participa la o înmormântare”, a mai spus Mangal. Cei din poliție au confirmat ulterior bilanțul tragediei de astăzi și, după toate analizele, au descoperit că pe marginea drumului pe care se deplasa mașina fusese amplasată o bombă.

Situația din Afganistan este din ce în ce mai critică după ce Statele Unite ale Americii și-a declarat intenția de a-și retrage trupele menite să instaleze pacea după războaiele din ultimii ani, în care s-au implicat, pe lângă numeroasele triburi locale, și Statul Islamic.

Orașul unde s-a produs tragedia de azi se află la sud-est de capitala Kabul, aproape de granița cu Pakistanul, un alt stat unde tensiunile sociale sunt uriașe.

Potrivit unui raport recent, desecretizat, prezentat de cotidianul The Washington Post, autoritățile americane au mințit în cei 18 ani de campanie de război în țara din Orientul Mijlociu.

Minciunile se referă la faptul că s-a ascuns situația adevărată din teren precum și faptul că, în urma intervențiilor trupelor americane, au murit mult mai multe persoane, printre care mulți minori, față de ceea ce s-a comunicat public.

„Nu aveam un raport fundamental pentru a ști ce se întâmplă cu adevărat în Afganistan, no știam ce facem. Ne-am întrebat ce căutăm acolo. Nu aveam nici cea mai mică informație elementară despre ceea ce facem”, a declarat în 2015 generalul american Douglas Lute, cel care a gestionat războiul în administrațiile Bush și Obama.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×