O fotografie cu Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena, ambii în costum de baie, poster controverat pe un metrou din Moscova

Narcis Rosioru   
în Stiri mondene
21/01/2020, 15:05
O fotografie cu Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena, ambii în costum de baie, poster controverat pe un metrou din Moscova
O fotografie cu Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena, ambii în costum de baie, poster controverat pe un metrou din Moscova

Nicolae Ceaușescu și soția sa Elena au devenit puctul de atracție al unui tren de metrou din Moscova. O fotografie ce îi înfățișează pe cei doi lideri comuniști în costume de baie a devenit poster pe o garnitură de tren subteran din capitala Rusiei.

Fotografia face parte dintr-o serie tematică

Instantaneul ce îi prezintă pe Nicolae și Elena Ceaușescu în costume de baie este parte a unei intregi serii de trenuri tematice dedicate culturii, istoriei și progresului științific, campanie ce vizează liniile de metrou din Moscova, anunță digi24.

Mai exact, 18 trenuri din capitala Rusiei au fost „îmbrăcate” cu diverse postere, iar unul dintre acestea, denumit „Healthy Moscow”, prezintă o fotografie cu ultimii lideri ai Partidului Comunist din România.

Nicolae și Elena Ceaușescu sunt însă prezentați în ținute de plajă, ipostază în care nu te-ai aștepta să îi vezi pe cei doi, cu atât mai puțin pe un tren de metrou din Moscova.

După cum era de așteptat, oamenii care au văzut această imagine au fost de-a dreptul mirați.

Una dintre călătoare a fotografiat posterul

”Așa se face că există un tren Oleg Tabakov, cu portrete ale lui Oleg Pavlovici în fiecare vagon, fotografiile sale în diferite roluri în teatru și cinema, etc. Și o mulțime de alte trenuri tematice. Nimeni nu este atent”, a scris Tatiana Tanja Yarikova, pe pagina sa de Facebook, alături de posterul cu cei doi foști lideri comuniști din România.

„Ieri m-am urcat pentru prima dată în trenul „Sănătate”. Pe pereți se află sportivi, campioni, dintr-un motiv oarecare Brejnev și Hruşciov și… Ceaușescu!”, mai scrie uimită în postarea sa Tatiana Tanja Yarikova.

După cum era de așteptat, postarea a generat numeroase reacții din partea prietenilor virtuali ai Tatianei, majoritatea fiind tot de uimire. Deocamdată nimeni nu înțelege de ce inițiatorii campaniei au decis să folosească poza cu Nicolae și Elena Ceaușescu în costum de baie.

Conform therussianreader.com, fotografia este însoțită de următorul text: „Nicolae și Elena Ceaușescu. Nicolae Ceaușescu era foarte atent la sănătatea sa.

Familia secretarului general al Partidului Comunist Român era foarte mândră de băile lor, echipate cu robineți, dușuri și chiuvete de aur, aveau piscină, spa și cinematograf propriu, iar sera lor avea multe plante exotice. În tot acest timp, grădinile lor erau pline cu păuni .”

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×