O fetiţă de 4 ani din Buzău, dată afară de la serbare! Motivul e uluitor

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
02/12/2018, 14:22
O fetiţă de 4 ani din Buzău, dată afară de la serbare! Motivul e uluitor
O fetiţă de 4 ani din Buzău, dată afară de la serbarea de la gradiniţă

Clipe revoltătoare într-o localitate din Buzău! O fetiţă de patru ani a fost dată afară de la serbare de educatoare din cauză că nu avea costum popular! Părinţii nu şi-au putut permite să-i cumpere costumaţia pentru serbare, iar fetiţa nu a fost primită la sărbătotoarea Centenarului Marii Uniri, de 1 Decembrie.

„Doamna Albumiţa Chiriac nu mi-a chemat şi mie fetiţa la serbare, din ce cauză? Nu pot să-mi dau seama. Aproape toţi copiii au fost, în afară de fetiţa mea. Ce, ea are vreun defect? Îmi permiteam şi eu să-i cumpăr o ie.

O fetiţă de 4 ani din Buzău, dată afară de la serbare!

A plâns că nu i-a dat şi ei o poezie. Îi spusese bunicii să o înveţe o poezie dar uite că nu a lăsat-o. Îmi doream ca părinte să o văd cum cântă la serbare, dar asta e”, a spus Mihai Văduva, tatăl fetiţei, pentru Adevărul.

Părinţii fetiţei care a fost dată afară de la serbarea cu grădiniţa
Soţii Văduva sunt părinţii fetiţei care a fost dată afară de la serbarea cu grădiniţa din judeţul Buzău

Părinţii fetiţei au făcut plângere la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău şi a fost declanşată o anchetă pentru a stabili în ce împrejurări ar fi fost refuzată fetiţa de la serbare.

În acekaşi timp, educatoarea acuzată spune că evenimentele s-au petrecut într-un alt mod decât cel pe care îl expun soţii Văduva: ”Nu a fost vorba despre o serbare ci o activitate a cercului pedagogic din zona Cochirleanca, o activitate metodică cu doamnele din această zonă. A fost format un grup mic de copii, ca să prezinte un scurt program de primire pe tema Centenarului. Repet, nu a fost serbare, nu le-au fost date poezii copiilor să înveţe, ci doar trei versuri ale cântecului care s-a repetat”, a spus educatoarea Albumiţa Chiriac.

Părinţii acuză însă că o fetiţa nu a fost primită la serbare de educatoarea din Buzău.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×