O femeie din Borșa riscă închisoarea pentru ce a scris pe declarația pe proprie răspundere. O poveste tipic românească

Dan Suta   
în Stiri mondene
13/04/2020, 12:21
O femeie din Borșa riscă închisoarea pentru ce a scris pe declarația pe proprie răspundere. O poveste tipic românească
Nu se poate trece orice pe declarația pe proprie răspundere, iar cei care încalcă legea riscă închisoarea. Sursa foto: hepta.ro

O femeie din Borșa, județul Maramureș, riscă trei ani de închisoare pentru ce a scris pe declarația pe proprie răspundere. Românii ar trebuie să știe ce nu ar trebui să treacă pe hârtia cu care ies din casă dacă nu vor să se trezească cu un dosar penal.

O femeie riscă închisoarea pentru ce a scris pe declarația pe proprie răspundere

Este tipic românesc. Unii oameni nu pot accepta restricțiile stării de urgență și au impresia că pot fenta legea după bunul plac.

O femeie din Borșa, care s-a crezut vitează în fața autorităților, s-a ales cu dosar penal pentru că ar instiga lumea să încalce legea.

Femeia a scris că nimeni nu ar avea de ce să îi amendeze pe cei care merg la biserică și că, doar uniți, românii vor putea trece peste această perioadă.

Poziția autorităților din Maramureș

O declarație tipizată a apărut pe Facebook în care o femeie îi îndeamnă pe români să treacă pe hârtie că merg la biserică duminică, 19 aprilie, când va avea loc sărbătoarea Învierii Domnului.

Postarea s-a viralizat și a intrat imediat în atenția autorităților locale, femeia respectivă alegându-se cu un frumos dosar penal.

„Nu vor putea să ne amendeze sau să ne aresteze dacă suntem toți uniți!!! Dă-i mai departe”, este mesajul apărut în spațiul virtual.

„Postarea a fost publicată și distribuită inclusiv de alte persoane. În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care a postat declarația pe propria răspundere atașată și a fost informat Parchetul de pe lângă Judecătoria Vișeu de Sus. Organele abilitate au întocmit dosarul penal nr.472/P/2020 în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „Instigare publică” faptă prevăzută și pedepsită de Art.368 alin.1 Cod penal”, transmite Prefectura județului Maramureș referitor la acest caz.

Mai exact, la câmpul „Locul și motivul deplasării”, respectiva persoană îi îndeamnă pe credincioși să scrie „Merg la Învierea Domnului Iisus Hristos”.

declarația pe proprie răspundere
Aceasta e postarea de pe Facebook pentru care o femeie din Borșa riscă acum închisoarea
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×