O femeie în vârstă de 47 de ani din Buzău a fost răpusă de gripă la 48 de ore de la internarea în spital. Ministerul Sănătății îi roagă pe români să ia măsuri de protecție împotriva gripei, cea mai sigură metodă de prevenție fiind vaccinul antigripal.
O femeie de 47 de ani din Buzău a murit de gripă
Femeia avea virusul gripal de tip A și era internată la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență Buzău, scrie dcnews.ro.
Cei de la Direcția de Sănătate Publică din județ spun că femeia fusese diagnosticată pe 9 decembrie cu o ușoară viroză în urma unui consult la medicul de familie.
Ministerul Sănătății, soluții pentru bolile românilor
Persoana decedată a primit tratament pentru tratarea virozei, însă nu se poate ști dacă l-a urmat sau nu.
Femeia a refuzat să i se recolteze probe pentru alte examene specifice. Ceea ce au reușit medicii să afle este că femeia nu era vaccinată împotriva gripei, iar istoricul ei medical indica mai multe afecțiuni de care suferea.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- 301 rotiri gratuite la 20 Dazzling Hot, fără depunere pe Superbet
Noul Ministru al Sănătății se laudă în tot acest timp că țara noastră a reușit să realizeze un calendar comun cu Organizația Mondială a Sănătății pentru promovarea vaccinării în țara noastră.
„Pentru anul 2020 vrem să lansăm Programul Operaţional pentru Sănătate, să deschidem linii de finanţare cu Banca Mondială, BEI, BERD, cu reguli şi criterii simplificate care vor asigura fonduri suplimentare pentru sistemul sanitar. Vom eficientiza programele de sănătate şi vrem să dezvoltăm medicina primară şi să întărim politicile de sănătate publică”, a declarat recent Victor Costache.
„Tot în această perioadă s-a trecut la implementarea programelor pentru depistarea precoce (screening) a bolilor cu cea mai mare incidenţă în rândul populaţiei (cancer de col uterin, cancer de sân, colorectal şi hepatite), ce beneficiază de o finanţare europeană importantă, de peste 100 milioane de euro”, a mai transmis ministrul.