O femeie a uitat plicul cu bicarbonat de sodiu în frigider! Ce s-a întâmplat după două zile

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
04/09/2018, 16:13
O femeie a uitat plicul cu bicarbonat de sodiu în frigider! Ce s-a întâmplat după două zile
O femeie a uitat plicul cu bicarbonat de sodiu în frigider! Ce s-a întâmplat după două zile

O femeie a uitat plicul cu bicarbonat de sodiu în frigider! Ce s-a întâmplat după două zile? Din greșeală, o femeie a pus un plic de bicarbonat în frigider și l-a uitat acolo.

Nu s-ar fi gândit niciodată ce s-ar putea întâmpla dacă ar fi făcut asta cu bună știință. Mare i-a fost mirarea când a văzut ce s-a ales de experimentul neintenționat.

Citește și: Calina Roman, nepoata lui Petre Roman, arată ca o femeie în toată regula!

Citește și: Prognoza meteo , miercuri, 5 septembrie. Toamna asta avem parte de o temperaturi atipice

O femeie a uitat plicul cu bicarbonat de sodiu în frigider! Ce s-a întâmplat după două zile

În urma plicului uitat în frigider, femeia s-a ales cu o demonstrație care a avut un efect extrem de puternic. Se pare că toate mirosurile neplăcute din frigider au dispărut complet. Bicarbonatul uitat înauntru a făcut ca toate mirosurile alimentelor și mâncărurilor aflate la frigider să dispară. Acesta s-a dovedit a fi o soluție mai bună decât cele aflate pe piață pentru curățarea profesională a ustensilelor de bucătărie, inclusiv a frigiderului și aragazului. O ceașcă plină cu bicarbonat de sodiu în frigider este tot ce ai nevoie. Nu trebuie decât să aștepți câteva zile și vei dispărea total de mirosul neplăcut al numeroaselor produse aflate în el.

Întrebuințări ale bicarbonatului de sodiu

Praful de bicarbonat ajută nu numai în bucătărie, ci și la partea cosmetică. Acesta te poate ajuta să scapi de coșuri și să-ți albești în mod natural dinții. De asemenea, praful de sodiu presărat peste pământul unde cresc roșiile va da o dulceață nemaipomenită acestora, iar dacă arunci un praf de bicarbonat peste nisipul din litiera pisicii, mirosul specific va dispărea. Petele galbene de pe haine ies cu ușurință în câteva ore dacă lași la înmuiat rufele într-o soluție formată din apă și bicarbonat.

Întrebuințare și amestecuri

O linguriță în apa florilor din vază ajută la menținerea prospețimii acestora pe termen lung.
Un recipient mic cu bicarbonat pus în frigider ajută la absorbția mirosurilor neplăcute de mâncare.
Un amestec de 2 litri de apă, un sfert de ceașcă de oțet și o ceașcă de bicarbonat de sodiu ajută la înmuierea pensulelor întărite de vopsea. Se pune amestecul pe foc și se fierb pensulele.
Insecte precum furnicile sau gândacii sunt eliminate dacă se presară bicarbonatul de sodiu la colțurile casei.

Vasul de toaletă și cada sunt mai ușor de curățat și capătă miros proaspăt dacă se adaugă bicarbonat de sodiu, se lasă să acționeze o oră și apoi se clătește.
Mirosul de țigări este înlăturat dacă în scrumieră se pun câteva lingurițe de bicarbonat de sodiu în apă.
Grăsimea de pe farfurii, oale, cuptor sau cea întărită din cuptorul cu microunde iesie cu ușurință cu puțin bicarbonat de sodiu.
Culoarea covoarelor prinde viață dacă presari puțin bicarbonat de sodiu, freci ușor, lași să acționeze o oră și apoi aspiri.
Resturile de mâncare ori săpun din canalizare pot fi ușor îndepărtate cu bicarbonat de sodiu. Se pune o ceașcă de bicarbonat în canalizare, se lasă circa 15 minute să acționeze și se toarnă 3-4 litri de apă fiartă.
Mirosurile deranjante ale încălțămintei dispar dacă presari puțin bicarbonat seara și lași până dimineața.
Piatra depusă pe obiectele sanitare dispare dacă freci cu laveta și bicarbonat de sodiu. Bicarbonatul în apă fiartă are efect dezinfectant și poate fi folosit pentru a steriliza biberoanele bebelușului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×