O femeie a plecat din autoizolare în Bucureşti cu mai multe mijloace de transport în comun! Unde a vrut să ajungă

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
31/03/2020, 19:01
O femeie a plecat din autoizolare în Bucureşti cu mai multe mijloace de transport în comun! Unde a vrut să ajungă
O femeie a plecat din autoizolare în Bucureşti cu mai multe mijloace de transport în comun! Unde a vrut să ajungă. SURSA: Profimedia

O femeie care se afla în autoizolare la Bucureşti a părăsit locuinţa şi s-a deplasat cu mai multe mijloace de transport în comun în oraşul Moldova Nouă, anunţă Agerpres.

O femeie a plecat din autoizolare în Bucureşti cu mai multe mijloace de transport în comun!

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Moldova nouă efectuează cercetări, femeia fiind acuzată pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Persoanei în cauză i s-a deschis dosar penal.

Potrivit unui comunicat de presă postat marţi pe pagina de Facebook a Ministerului Public, pe 28 martie, o persoană de sex feminin, aflată în autoizolare la o adresă din Bucureşti, nu şi-a respectat oblicaţia de autoizolare impusă de măsurile pentru combaterea coronavirusului.

Ea s-a deplasat cu mai multe mijloace de transport în comun în oraşul Moldova Nouă din judeţul Caraş-Severin.

„Fiind contactată telefonic, aceasta a comunicat că a plecat în localitatea Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin”

„Cu ocazia verificării de către organele de poliţie din cadrul Secţiei 14 Poliţie Bucureşti a respectării obligaţiei de autoizolare, persoana în cauză nu a fost găsită în locaţia declarată.

Fiind contactată telefonic, aceasta a comunicat că a plecat în localitatea Moldova Nouă, judeţul Caraş-Severin”, se arată în comunicatul emis de Ministerul Public.

Guvernul României a înăsprit pedepsele pentru cei care nu respectă regulile de carantină în contextul pandemiei de coronavirus. Astfel, cei care nu ţin cont de aceste măsuri riscă închisoare între 6 luni şi 3 ani.

Reguli înăsprite pentru cei care nu respectă carantina

În acelaşi timp, pedepsele pot ajunge până la 12 ani dacă regulile nu sunt respectate, iar boala care este transmisă către alte persoane provoacă decesul acestora. Dacă cei care răspândesc boala şi ştiu că sunt bolnavi şi provoacă decesul altui cetăţean, pedeapsa ajunge până la 15 ani după gratii.

Măsurile adoptate presupun pedepse de până la 5 ani pentru cei care nu declară corect ţara din care au ajuns la frontiera României. Dacă o persoană nu spune dacă a intrat într-un caz confirmat de coronavirus, riscă amenzi penale şi chiar închisoare.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×