O femeie a leșinat la Instanța Supremă. ICCJ judecă Dosarul Revoluției în care Ion Iliescu este principalul acuzat

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/11/2019, 11:36
O femeie a leșinat la Instanța Supremă. ICCJ judecă Dosarul Revoluției în care Ion Iliescu este principalul acuzat GALERIE FOTO
Doi oameni s-au simțit rău la ICCJ. Sursa foto - facebook

O femeie a leșinat la Instanța Supremă acolo unde a început procesul în Dosarul Revoluției. Este al doilea caz în care ambulanța SMURD a fost chemată în doar câteva minute. Mai întâi echipajul medical a intervenit pentru a-i acorda îngrijiri medicale unui bărbat în vârstă care participa la primul termen în procesul Revoluţiei din 1989. Acestuia i s-a făcut rău pe holurile ICCJ și cei prezenți au solicitat salvarea.

O femeie a leșinat la Instanța Supremă

La puține momente, echipajul SMURD a fost rechemat după ce o femeie a acuzat stări de rău. Paramedicii au intervenit imediat şi în acest caz. Primele informaţii sunt că femeia, care era în sediul ÎCCJ, a început să se simtă rău, iar cei prezenţi au sunat la 112. Ambele persoane au primit ajutor medical şi au refuzat să plece de la Instanţa Supremă, unde se judecă primul termen, în cameră preliminară, în dosarul Revoluţiei.

Vă reamintim că judecata în Dosarul Revoluției începe azi și se desfășoară la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Lista inculpaţilor acuzaţi de infracţiuni contra umanităţii este deschisă chiar de fostul președinte al României, Ion Iliescu. De trei ori a ocupat acesta cea mai înaltă funcție în stat, prima oară în 1990, apoi doi ani mai târziu, după care a revenit în 2000, după ce a ajuns în ultimul tur cu Corneliu Vadim Tudor.

ICCJ judecă Dosarul Revoluției în care Ion Iliescu este principalul acuzat

Nu mai puțin de 5000 de martori au fost chemați la ICCJ. De altfel, procesul începe cu mai puţin de o lună înainte de marcarea a 30 de ani de la Revoluţia Română din decembrie 1989. Site-ul Instanței supreme notează că pentru prima zi a procesului este anunţat un program special, având în vedere că la acest termen au fost emise citaţii pentru  atât de multe persoane. Trebuie să știți că dosarul ”Revoluţiei” a fost trimis în instanţă de procurorii militari în luna aprilie.

Fostul preşedinte Ion Iliescu, fostul viceprim-ministru Gelu Voican Voiculescu şi general (rtr.) Iosif Rus, fost şef al Aviaţiei Militare, sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii și judecați de ICCJ.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×