O femeie a fost concediată, după ce angajatorul a aflat că are cancer: ”E sentința la moarte!”

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
10/03/2019, 21:17
O femeie a fost concediată, după ce angajatorul a aflat că are cancer: ”E sentința la moarte!” GALERIE FOTO
PO femeie bolnava de cancer a fost concediata

Cazul unei femei cu cinci copii, bolnavă de cancer de col uterin, a înduioșat și revoltat o lume întreagă, după ce aceasta a scris pe o rețea de socializare că a fost concediată imediat după ce patronul a aflat că este bolnavă, deși se afla chiar în concediu medical!

Femeie cu cinci copii, concediată după ce s-a aflat că are cancer

Evenimentul revoltător a avut loc în Hong Kong, iar femeia este o imigrantă din Filipine. Baby Jane Teodoro Allas, în vârstă de 38 de ani, a fost concediată în timp ce se afla în concediu medical. Angajatorul său i-a scris că din moment ce suferă de cancer de col uterin nu mai are nevoie de serviciile ei.

Baby Jane lucra ca menajeră în locuința unei familii din Hong Kong. Dar după ce a aflat că este bolnavă, angajatorul său i-a scris că: „Având în vedere starea dvs. medicală, nu mai pot continua angajarea”.

femeie cu cancer concediata
Femeia bolnava de cancer care a fost concediata, ajutata de un alt angajator

„Va muri dacă nu primește tratament urgent”

Femeia spune că demisia a însemnat practic o condamnare la moarte, pentru că prin încetarea contractului de muncă ea pierde viza de lucru și este obligată să se întoarcă în țara sa natală. Plecând din Honh Kong, ea nu mai putea beneficia asigurarea medicală de acolo și tratamentul pe care trebuie să-l urmeze – trei luni de chimioterapie și radioterapie pentru a-și micșora tumoarea, apoi o operație – în valoare de 127.400 de dolari americani, care înseamnă foarte mult pentru ea, scrie CNN.

Filipineza i-a cerut angajatorului să nu-i anuleze viza, dar a fost în zadar. Din fericire, Baby Jane are o soră care lucrează și ea în Hong-Kong și a cărei angajatoare s-a oferit să o ajute, după ce a auzit povestea ei foarte tristă. I-a dat un loc în care să locuiască, a suportat cheltuielile medicale pentru tratament și a ajutat-o să își dea în judecată fostul angajator.

Mai mult, angajatorul surorii sale a deschis o pagină de donații pe numele ei și încearcă să o ajute spunând că „Va muri dacă nu primește tratament urgent”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×