O bătrână a murit în vama Nădlac: „Nu avem confirmarea că a fost infectată cu coronavirus”

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
30/03/2020, 17:00
O bătrână a murit în vama Nădlac: „Nu avem confirmarea că a fost infectată cu coronavirus”
O femeie a murit în vama Nădlac

O femeie în vârstă de 70 de ani a murit în punctul de trecere a frontierei Nădlac II. Incidentul s-a produs joi, 26 martie, dimineața.

O femeie a murit în vama Nădlac

Conform Adevărul, Poliția de Frontieră au vrut să verifice microbuzul în care bătrâna era pasageră, după care au fost informați că femeia se simte rău. Reprezentanții legii au escortat-o pe aceasta spre punctul de lucru al DSP unde se face triajul epidemiologic, însă femeia a murit.

Autoritățile au trimis la fața locului un elicopter SMURD, însă medicii nu au mai putut face nimic și au constatat decesul.

Reprezentantul MAI în în Grupul de Comunicare Strategică, Iulian Drăgoi, a declarat că nu există momentan indicii că femeia ar fi fost infectată cu coronavirus. „În momentul acesta nu avem confirmarea că a fost infectată cu COVID-19 sau că asta ar fi cauza decesul.

Colegii de la DSP şi Ministerul Sănătăţii fac verificări pentru a se stabili dacă a fost infectată cu COVID-19 şi asta a fost cauza, dar în momentul de faţă nu avem confirmarea”, a declarat Iulian Drăgoi.

Conform autorităților, până în prezent în România au intrat 270.000 de oameni, dintre care 230.000 sunt cetățeni români. Zilnic, în țara noastră vin dispre zonele galbene sau roșii ale Europei aproximativ 30.000 de oameni, însă toți sunt izolați și trimiși în carantină, sub paza jandarmeriei.

Potrivit surselor oficiale, în perioada sărbătorii de Paște se așteaptă ca cel puțin 200.000 de români să încerce să se întoarcă acasă, cu toate că politicienii au făcut un apel către aceștia să rămână unde sunt. Inclusiv președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj Diasporei.

Se apropie sărbătorile pascale. Trebuie să le spunem cu tristețe, dar și cu sinceritate, să nu vină în acest an acasă de sărbători. În Europa practic nu se mai poate circula.

Și atunci ce rost ar avea să vină, ca să ajungă în carantină sau în izolare pentru cel puțin două săptămâni?”, a explicat președintele României.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×