O balerină în vârstă de 9 ani i-a cucerit pe maeștrii teatrului Bolșoi. Cristina Vieru este considerată deja un mare talent

Daniel Scripcaru   
în Stiri mondene
06/10/2019, 15:28
O balerină în vârstă de 9 ani i-a cucerit pe maeștrii teatrului Bolșoi. Cristina Vieru este considerată deja un mare talent GALERIE FOTO
O balerină de 9 ani din Zalău a impresionat balerinii de la Bolșoi. Sursa foto: adevarul.ro

O balerină din România are șanse reale să devină un star pe marile scene internaționale! A obținut mai multe premii și chiar i-a impresionat pe specialiștii teatrului Bolsoi din Rusia! O cheamă Cristina Variu și are numai nouă ani, iar în urmă cu doar doi ani a pășit pentru prima dată într-o sală de balet, după cum scrie adevărul.ro.

O balerină de 9 ani din Zalău a impresionat balerinii de la Bolșoi

Mama ei a dus-o pentru prima dată într-o sală de balet, fiind în căutarea unei activități fizice unde cea mică să-și mai consume din energie. „Totul a început cu căutarea unui hobby prin care să petreacă timp de calitate alături de alţi copii cu aceleaşi pasiuni pentru mişcare şi socializare. A încercat mai multe cursuri, fără a se simţi atrasă de vreunul“, povesteşte Ruxandra Variu, mama Cristinei.

Aflând de existenţa unor cursuri de balet susţinute în oraşul Zalău de un specialist în domeniu, mama i-a propus fetiţei să făcă o încercare. „Din momentul în care a intrat în sala de antrenamente a ştiut că asta e ceea ce căuta, ceea ce i se potriveşte. S-a îndrăgostit imediat de această activitate şi aşteaptă cu nerăbdare orele de balet“, mai spune mama Cristinei.

O balerină de 9 ani din Zalău a impresionat balerinii de la Bolșoi
O balerină de 9 ani din Zalău a impresionat balerinii de la Bolșoi. Sursa foto: adevarul.ro

Un balerin de la Bolșoi i-a înmânat premiul Cristinei Variu

Cristina a avut norocul să lucreze cu un profesionist. Mircea Bariţchi, fost balerin al Operei Naţionale din Cluj-Napoca, a văzut potențialul fetiței chiar de la primele ore petrecute în sala de atrenament. „Cristina a început baletul acum doi ani, mai întâi în cadrul grupelor de copii, iar apoi, la cursuri în particular, pentru o pregătire mai intensă. Este o fetiţă foarte talentată, foarte serioasă, ambiţioasă şi muncitoare, în ciuda vârstei ei fragede. Este o reală plăcere să lucrezi cu ea“.

La doar câteva luni de când a intrat în lumea baletului, Cristina Variu a urcat pentru prima dată pe scenă, la Concursul Naţional de Interpretare Scenică „Lauri“ de la Cluj-Napoca. A reulșit să iasă pe primul loc și să câștige trofeul secţiunii balet clasic. A revenit și anul următor la același concurs, unde a obținut marele premiu al secţiunii dans clasic, cât şi premiul I la Secţiunea dans contemporan.

Participarea la un concurs desfășurat la Târgu-Mureş a trimis-o la un workshop în Italia, unde și-a perfecționat tehnica și a obșinut două premii III, iar diplomele i-au fost înmânate de nume grele din balet, printre care și Denis Medvedev, un star al baletului rusesc de la Bolşoi. Fetița din Zalău visează să danseze pe marile scene ale lumii, iar specialitii spun că are șanse reale.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×