O asistentă de la maternitatea MedLife a fost diagnosticată cu COVID-19. A intrat în contact cu o gravidă infectată

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 18:40
O asistentă de la maternitatea MedLife a fost diagnosticată cu COVID-19. A intrat în contact cu o gravidă infectată

O asistentă medicală de la o maternitatea privată MedLife din București a fost testată pozitiv cu coronavirus, ea fiind unul dintre contacții unei femei care a născut în spital și a fost diagnosticată apoi cu COVID-19, transmite Agerpres.

Tot personalul a fost testat

După depistarea primului caz pozitiv în maternitatea din Griviţa, am demarat imediat un proces extins de testare, gestionat independent, având la bază cea mai sigură metodă de procesare, practicată la nivel mondial, Real Time PCR. Astfel, am dispus testarea întregului personal care a lucrat în maternitatea MedLife în ultimele 10 zile şi care ar fi putut veni în contact cu pacienta infectată, de la medicii şi asistentele care au îngrijit şi investigat mama şi nou născutul, la infirmiere şi personalul auxiliar. (…) Dintre toate persoanele deja testate, o singură persoană s-a dovedit pozitivă COVID 19. Testul aparţine unei colege asistentă pe secţia de obstetrică ginecologie, fiind una dintre asistentele care a îngrijit pacienta suspectă pe durata spitalizării. Colega noastră a intrat în auto-izolare imediat după ce pacienta a fost confirmată pozitiv COVID 19, respectiv în data 23 martie”, se arată într-un comunicat de presă al MedLife.

La maternitate au fost testate în total 93 de persoane urmând să înceapă și testarea membrilor de familie ai asistentei medicale şi a tuturor contacţilor acesteia.

Ulterior, se va relua testarea tuturor celor 92 de persoane cu rezultate negative pentru a-i ţine sub monitorizare.

Activitatea spitalului Life Memorial şi a maternităţii din incinta spitalului este în continuare suspendată, fiind în derulare un amplu proces de dezinfecţie şi de sterilizare”, precizează sursa citată

Pe 13 martie, în momentul internării, femeia gravidă a declarat, pe proprie răspundere, că nu a călătorit într-o zonă cu risc și nu a interacționat cu nici o altă persoană suspectă coronavirus. Ulterior a recunoscut că a venit în contact cu o persoană revenită din Spania.

Unitatea medicală privată a venit cu specificări pe acest caz. MedLife precizând că, imediat după operația de cezariană, femeia a recunoscut faptul că s-ar putea să aibă coronavirus, ea având contact cu o persoană venită din Spania.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×