O aeronavă la bordul căreia se afla și Gheorghe Flutur a aterizat de urgență la Iași

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
09/10/2019, 08:30
O aeronavă la bordul căreia se afla și Gheorghe Flutur a aterizat de urgență la Iași
Un avion a efectuat o aterizare de urgență la Iași. Sursa foto: MEDIAFAX/ digi24.ro

O aeronavă la bordul căreia se afla și politicianul liberal Gheorghe Flutur a aterizat de urgență la Iași. Avionul venea din Munchen și, din fericire, în ciuda stării de urgență cu care s-a confruntat echipajul, niciun pasager nu a avut de suferit. Aparatul de zbor a reușit să aterizeze în siguranță la a doua încercare.

Aterizare de urgență la Iași din cauza unei roți a avionului

Incidentul aviatic a fost semnalat aseară. Avionul în care se afla președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, trebuia să aterizeze la Iași la ora 23:50, conform planului de zbor. Despre incident a vorbit apoi directorul aeroportului Iași, care a lămurit ce s-a întâmplat, de fapt. Unora dintre pasageri li s-a spus că avionul nu a putut ateriza pentru că pe pistă se afla o mașină.

„Ne-au spus că a intrat o maşină pe pistă, dar nu s-au deschis roţile. Nu ne-am speriat deloc, că nu am ştiut. Ne-au spus că era o maşină în cale şi au zis că mai fac un rond. Nu ne-au spus ca să nu intre lumea în panică. E mai bine că nu ne-au anunţat”, a declarat unul dintre pasageri, conform MEDIAFAX.

pasageri avion iași
Pasagerilor li s-a spus că pe pista de aterizare se afla o mașină și asta a afectat aterizarea, de fapt. Sursa foto: MEDIAFAX

Problema a fost rezolvată și nimeni nu a pățit nimic

„Din fericire, nu s-a întâmplat nimic. Totul este normal. Totul a fost în regulă. Dar senzorul la aeronavă, la trenul de aterizare a arătat o defecțiune și a făcut o încercare de aterizare, a verificat trenul de aterizare, totul a funcționat normal și după aceea s-a aterizat în condiții de siguranță”,  a declarat directorul aeroportului din Iași, Cătălin Bulgaru, pentru agenția de știri.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×