Nu a putut fi testat pentru că nu s-a întors din străinătate. Bărbat din Capitală, plimbat prin spitale cu simptome de Covid-19

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 18:15
Nu a putut fi testat pentru că nu s-a întors din străinătate. Bărbat din Capitală, plimbat prin spitale cu simptome de Covid-19
Nu a putut fi testat pentru că nu s-a întors din străinătate. Bărbat din Capitală, plimbat prin spitale cu simptome de Covid-19. Sursa foto: hepta.ro

În România nu e suficient să ai simptome de Covid-19 pentru a fi testat. Mai sunt necesare două condiții obligatorii: să vii dintr-o țară cu grad de risc ridicat sau să fi intrat în contact cu o persoană infectată.

Nu a putut fi testat pentru că nu s-a întors din străinătate. Caz incredibil al unui bărbat din Capitală cu simptome de Covid-19

În această situație s-a trezit un bărbat din București, cel care, deși avea simptome de coronavirus, nu a fost testat pentru că nu a îndeplinit niciuna dintre condițiile amintite.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Un bărbat de 34 de ani din Capitală, cu vizibile și proeminente simptome specifice bolnavilor de Covid-19, nu a putut fi testat pentru că nu a venit dintr-o zonă roșie și nici nu a intrat în contact cu vreun cetățean depistat pozitiv.

Conform celor de la Mediafax, care prezintă pe larg cazul bucureșteanului, acesta a fost plimbat prin mai multe spitale din București, însă în niciun loc nu i s-a făcut testul pentru coronavirus.

”În noaptea de miercuri spre joi, soțul meu a început să aibă frisoane și să-l doară capul, stări de slăbiciune și de tuse seacă. Ne-am gândit să nu fie vorba de Covid-19”, a spus soția pacientului pentru sursa citată.

Imediat, familia îngrijorată a sunat la Direcția de Sănătate Publică din București. Automat, cei de la DSP l-au redirecționat pe acest tânăr către medicul de familia. Motivul: nu a venit din străinătate și nu e prioritar pentru testul Covid-19.

Ping-pong între spitale cu pacientul de 34 de ani

După ce și-a făcut un test cu rezultate îngrijorătoare la o clinică privată, pacientul cu pricina a fost trimis la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”

Nu a fost suficient. De aici, medicii l-au trimis la spitalul Bagdasar sau Floreasca. La prima unitate, în urma unor teste, s-a descoperit că are un început de pneumonie și i s-a administrat antibiotice cu mențiunea să revină dacă se simte mai rău.

Purtătorul de cuvânt de la Institutul Național de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, doctorul Cătălin Apostolescu, a spus că, momentan, conform metodologiei, nu ești testat pentru Covid-19 dacă nu ai fost în străinătate sau dacă nu ai avut contact cu un pacient bolnav.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×