Noul Cod Rutier aduce mai multe modificări. Astfel, Poliţia Română îi învaţă acum pe şoferi cum să folosească navigaţia după 12 octombrie când intră în vigoare noile prevederi care modifică legislaţia rutieră. „A fost interzisă ţinerea în mână sau folosirea cu mâinile în orice mod atât a telefonului mobil, cât şi a oricărui dispozitiv mobil prevăzut cu funcţia de înregistrare ori redare text, foto sau video (…) în timpul conducerii vehiculului aflat în mişcare”, arată noile reglementări.
Noul Cod Rutier. Poliţia Română vine în ajutorul şoferilor!
Concret, cei din poliție invită la prevenţie şi oferă şi explicaţii şoferilor care confundă interzicerea telefonului mobil la volan, cu folosirea navigaţiei, utilă tuturor conducătorilor auto, dar mai ales taximetriştilor sau şoferilor UBER şi BOLT. „La ultimele postări despre interzicerea utilizării telefonului mobil când conduceţi sau chiar ţinerea în mână al dispozitivului, majoritatea dintre voi aţi înţeles că nu mai aveţi voie să folosiţi nici navigaţia…
1. Uite că se poate! Cum? – Suport telefon pentru maşina. 2. Pai nu am voie sa îl butonez! – Şofer fiind, nu! Dar cel din dreapta, poate! 3. Şi când sunt singur în maşină? – Înainte de a pleca din parcare sau tragi pe dreapta”, au scris reprezentanţii poliţiei pe Facebook. Reacţiile internauţilor nu au întârziat să apară: „Se aplică şi la voi?! Ieri am văzut prin Iasi un coleg de-al vostru folosind telefonul mobil în timp ce conducea?!”, a comentat unul.
https://www.facebook.com/www.politiaromana.ro/posts/2369164809861406
Cum să folosească navigaţia, după interzicerea telefonului
„Buna ziua, taximetrist fiind, să presupunem că preluăm un client iar în drum spre destinaţia acestuia, îmi intră comanda pe aplicaţia Star Taxi, automat trebuie sa îi confirm timpul şi totodată să ating telefonul în mers, cum procedez? Îl rog pe actualul client sa îmi atingă telefonul? Sau trag pe dreapta cu tot cu client ca să pot prelua şi cealaltă comanda?”, a întrebat un taximetrist
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Ce facem în cazul masinilor Tesla? Trebuie să oprim, pentru a regla aerul condiţionat? Poate ne-a fost frig când am plecat de acasă şi am pornit încălzirea în scaune. Trebuie sa fierbem nişte ouă până la prima parcare?”, a intrebat un alt utilizator. „Fratele meu a fost amendat în Germania că a vorbit la telefon, aşa că trebuie să respectăm legea ,dar şi Poliţia să nu vorbească la telefon. Unul pentru toţii şi toţi pentru unu, să fim mai buni uni cu alţii”, a comentat un altul