Noua lege RCA, dezastru pentru șoferi! „Prețurile asigurărilor vor exploda!”

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 12:53
Noua lege RCA, dezastru pentru șoferi! „Prețurile asigurărilor vor exploda!” GALERIE FOTO
Prețurile ar putea exploda la asigurările RCA. Sursa foto - facebook

Noua lege RCA aduce un adevărat dezastru pentru șoferi! Astfel, modificarea ei ar face ca prețurile polițelor să explodeze. Conform estimărilor făcute de specialiști puțini și-ar mai permite să le cumpere.

Noua lege RCA, dezastru pentru șoferi!

Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România -UNTRR a lansat un avertisment sumbru pentru șoferi. Dacă modificarea Legii RCA va fi aprobată, acesta ar putea duce la explozia prețurilor polițelor de răspundere civilă.

Vă readucem aminte că proiectul de modificare a legislaţiei RCA a primit aviz negativ din partea Consiliul Economic şi Social. Răspunsul ferm a ținut cont chiar de faptul că măsurile propuse vor avea ca efect creşterea nejustificată a tarifelor.

„Prețurile asigurărilor vor exploda!”

„Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) îşi exprimă dezamăgirea cu privire la decizia Guvernului de a trimite în Parlament proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 132/2017 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto (RCA).

Considerăm că nu este o atitudine pro business prin care administraţia să fie un partener al mediului de afaceri. În plus, amplificată cu măsurile protecţioniste din vestul Europei impuse prin Pachetul Mobilitate ar putea conduce la falimentul industriei de transport rutier”, afirmă UNTRR.

De altfel, conform comunicatului publicat de UNTRR, dublarea tarifelor RCA care, în perioada de criză 2015 – 2016, erau de cinci ori mai mari decât în prezent, ar duce la la un adevărat haos. Mai exact se va anula oricare marjă de profit pentru companiile de transport rutier din România.

„Dacă se vor adopta cele mai importante modificări propuse prin proiectul de lege pentru modificarea legii RCA, respectiv abrogarea prevederilor ce limitează cheltuielile administrative şi de vânzare ale poliţei de asigurare ce pot fi incluse de asigurători în calculul tarifelor de primă (…)

(…)(în acest moment plafonate la 25%) şi eliminarea obligaţiei ASF de reglementare a modului de calcul al tarifelor de primă, a criteriilor de risc, a indicilor de încărcare, a coeficienţilor de majorare şi/sau corecţie ori alte instrumente de ajustare a tarifelor de primă, atunci se vor re-crea condiţiile dezechilibrelor grave în piaţa RCA.

Mai mult de atât, tarifele vor creşte accentuat pentru toţi deţinătorii celor 8,2 milioane de vehicule din România, indiferent dacă sunt persoane fizice sau juridice”, avertizează transportatorii rutieri, potrivit Agerpres.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×