Noua Lege a Educației: Ecaterina Andronescu, proaspăt reinstalată în funcție, vrea să schimbe tot

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
27/11/2018, 19:57
Noua Lege a Educației: Ecaterina Andronescu, proaspăt reinstalată în funcție, vrea să schimbe tot
Noua Lege a Educației a Ecaterinei Andronescu

Ecaterina Andronescu este din nou ministru al Educaţiei. Pentru a patra oară în această funcţie, aceasta a decis să schimbe tot, după ce a fost reinstalată în urmă cu nici două săptămâni. Prima sugestie a fost renunţarea la manualul unic, la doar câteva zile după ce a fost numită şi acum este decisă să îşi continue reforma cu o nouă Lege a Educaţiei.

Ecaterina Andronescu a oferit detalii despre aceasta: „Facem în așa fel încât să o terminăm la data la care este planificată. Cei care se pricep trebuie să lucreze la această lege, să constituim grupuri de lucru şi în aceste grupuri de lucru, cu experiența ministerului și a celor care sunt determinați să vină în întâmpinarea realizării unei legi moderne, la toți trebuie să facem apel. Eu cred că viitoarea lege a învăţământului trebuie să genereze o viziune de evoluţie a sistemului de învăţământ. Ce vrem noi de la cei şcoliţi? Vrem să le dezvoltăm personalitatea?

Ecaterina Andronescu vrea o nouă Lege a Educaţiei

Da. Atunci, trebuie să ne uităm în programele şcolare în așa fel încât acest lucru să se întâmple. De ce pun accent pe acest lucru? Pentru că niciunul dintre cei şcoliţi acum nu cred că o să aibă, în perioada activă a vieţii fiecăruia dintre ei, un singur job şi atunci trebuie ca această personalitate să se poată adapta la schimbările din viaţă. Să nu le ia ca pe nişte şocuri cărora nu pot să le facă faţă.”

Ecaterina Andronescu în timpul unui discurs, vorbind la microfon
Ecaterina Andronescu în timpul unui discurs

„Eu cred că școala trebuie să dea celui școlit acele achiziții culturale care să-l facă să înțeleagă lumea în care trăiește în așa fel el să se simtă parte din această lume. În al treilea, cred că școala trebuie să dea acele achiziții de cunoaștere ca să poată și el apoi să-și ducă viața activă așa cum se cuvinte”, a declarat Ecaterina Andronescu, citată de Mediafax.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×