Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educației

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
13/11/2018, 17:34
Ecaterina Andronescu este noul ministru al Educației
Ecaterin Andronescu, noul ministru al Educației!

Ecaterina Andronescu va ocupa în curând postul de ministru al Educației, potrivit Digi 24. La o întâlnire în care au participat și Liviu Dragnea, dar și Viorica Dăncilă, partidul PSD a luat hotărârea de a o nominaliza pe aceasta ministru al Educației.

Premierul Viorica Dăncilă a confirmat această informație. Se pare că liderul PSD a convins-o în cele din urmă pe Ecaterina Andronescu să ocupe postul, după negocieri intense. Iată ce spune Viorica Dăncilă despre noul ministru? Care sunt declarațiile lui Liviu Dragnea, dar și ale Gabrielei Firea despre noua „mișcare”?

Ecaterina Andronescu, ministru al Educației

Cea care ocupă de acum înainte postul de ministru al Educației este membră a Consiliului Național PSD, în cadrul Biroului Executiv Central și Vicepreședinte al Organizației PSD din Capitală. Aceasta a mai fost propusă pentru a ocupa locul în 2008, pe 22 decembrie(în Guvernul Boc). „Am desemnat o persoană cu experineţă, care poate conduce cu succes la o preşedinţie de succes pentru România.

Vă asigur că România este pregătită, că suntem în grafic. Aceste declaraţii nu pot face decât rău României. Cer tuturor forţelor politice, inclusiv domnului Iohannis, să se abţină de la astfel de declaraţii, pentru că România are nevoie de consens, de unitate. De câte ori mă va ataca domnul Iohannis, eu îi voi răspunde cu ce face acest Guvern„, a fst declarația premierului Viorica Dăncilă pentru Afaceri Europene.

Liviu Dragnea, despre noul ministru al Educației

Liderul guvernului PSD a venit împreună cu Viorica Dăncilă la ședința din cadrul Biroului Permanent. După venirea celor doi, aceștia nu au vrut să răspundă jurnaliștilor la întrebări de la intrarea în sală. „Pentru că faceţi aşa, nu vom sta la declaraţii nici după! Dacă săriţi aşa pe om cu întrebări şi nu aveţi răbdare. Nu puteţi după?”, a declarat Liviu Dragnea pentru ziariști. Gabriela Firea se pare că ar fi aruncat din nou o scânteie în atacul către liderul PSD. „Este o enormitate să propui desfiinţarea Primăriei Capitalei. Discuţia a avut loc cu primarii de sectoare. Îmi pare rău că Liviu Dragnea nu m-a invitat şi pe mine. Vorbim de soarta bucureştenilor.

Trebuia să fiu invitată la acea întâlnire, nu să fiu discutată în lipsă. Am citit statutul din scoarţă în scoarţă şi nu am găsit niciun articol în care să spună că un membru PSD poate fi exclus din partid dacă îi apără pe cetăţeni. Dacă mie îmi găsiţi o singură frază referitoare la PSD, îmi dau singură demisia. Am făcut afirmaţii despre stilul de conducere al domnului Dragnea. Nu am adus jigniri membrilor PSD. Voi fi primul membru PSD dat afară pentru că a vrut binele cetăţenilor“, a spus Gabriela Firea, primar al Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×