Nou proiect pentru pensii: Legea pensiilor este finalizată. Lia Olguța Vasilecu spune că toate pensiile vor fi recalculate în următorii 4 ani. Mâine, va fi prezentată oficial și pusă în dezbatere publică. Punctul de pensie va ajunge la aproape 1.900 de lei, cu 800 de lei peste nivelul actual, cu toate că sistemul de pensii este deja pe deficit.
„În trei ani, toți pensionarii vor avea pensii de cel puțin 2.000 de lei pe lună!” Potrivit anunțurilor făcute de liderii politici, una din modificări aduse de acesta va fi reprezentat de o dublare a pensiilor de stat în anul 2021.
Au spus adevărul despre PENSII! Este foarte periculos!
Efortul bugetar pentru dublarea pensiilor va însemna peste 100 de milioane față de ce s-a făcut până acum. Prevederile nu pot fi garantate ca fiind aceleași, dar statul se angrenează de pe acum într-o situație în care să plătească bani până în 2021.Lucrul sigur, promis de Guvernul Dăncilă, este că punctul de pensie va ajunge în 2019 la 1.265 de lei.
„Sistemul în principal e pe un deficit enorm undeva la 4 miliarde de euro pe an. Noi pe an avem o gaură la bugetul pensiilor pe care acum aceşti guvernanţi se gândesc să o dubleze. Efortul bugetar va fi enorm, iar acest sistem public de pensii produce şi un tip de deficit foarte periculos, deficit structural asupra căruia UE ne atrage mereu atenţia: fiţi atenţi că acest deficit în cazul recesiunii va pune rău de tot pe butuci, puteţi să păţiţi ca Grecia care nici ea n-a acordat atenţie acestui tip de deficit”, a spus Cristian păun, analist economic.
România are în prezent 5 milioane de pensionari. În luna iuni a anului actual, pensia a ajuns la valoarea de 1.03 de lei, potrivit datelor publicate de Ministerul Muncii. Impactul bugetar estimat al acestei măsuri este de 3 miliarde de lei, doar pentru un singur an. De la 1 iulie, punctul de pensie, în valoare de 1.000 de lei, s-a majorat de la 1.100 de lei.
- Cum arăta Corina Caragea la primul jurnal din carieră la Pro TV. Au trecut 17 ani de atunci
- Cum a ajuns Mircea Bravo un vlogger de succes. E surprinzător ce studii are
- Oana Roman se apără după ce a fost acuzată că a cerut produse gratis de la Cristina Bâtlan: „Îmi permit să-i cer ce vreau eu”
- De ce a lipsit Mario Fresh la festivitatea de absolvire a Alexiei Eram. Ce mesaj i-a transmis artistul
- Ia-ți prima de meci de la MaxBet! Bonus de bun venit 3 în 1: 1000 lei sport + 444 rotiri gratuite + 50 lei la loterii
„Luna iulie va fi cu inflaţie negativă. Ghinion. A crescut punctul în 2018 la 1.100 de lei, deci cu 10%, va creşte de 1.265 lei în 2019. În 2020 punctul de pensie se dublează. Este cea mai mare creştere care a existat vreodată, cred că nu numai în România, a punctului de pensie. Creşterile vor fi etapizate.
Noua lege a pensiilor va schimba lucrurile în bine pentru foarte mulţi pensionari, fiecare pensie va fi cel puţin dublată în 2021. Cum se calculează? Valoarea punctului de referinţă, care este 75, se înmulţeşte cu numărul de puncte în perioada în care ai muncit şi îţi dă pensia. Dacă ai 40 de puncte acumulate înmulţite cu 75, ceea ce foarte mulţi au, obţii o pensie de 3.000 de lei“, a spus liderul PSD, Liviu Dragnea.
Au spus adevărul despre PENSII! Este foarte periculos! Care vor fi demersurile?
Noul proiect privind legea pensiilor urmează să fie pus în dezbatere publică, acolo unde va sta timp de o lună. După această procedură, urmează să fie trimis în Parlament.
„Într-adevăr este o lege tehnică pe care s-a lucrat foarte mult. A fost nevoie de zeci de mii de simulări. Chiar e un proiect mamut, pentru că am vrut să corectăm sistemul de pensii şi eu cred că în mare măsură am reuşit. Pentru cei care au ieşit pe legi diferite la pensie, este foarte greu să ajungi la un punct comun al pensiei. Legea va sta timp de o lună de zile în dezbatere.
Sigur că va veni în Parlamentul României, unde va fi dezbătută aşa cum trebuie să fie dezbătută o lege. Vedeţi, şi la legea salarizării am avut critici şi a trebuit să răspundem la prostii, de ce au scăzut salariile la anumite categorii, dar acum oamenii au înţeles cum este cu legea salarizării după aplicarea ei şi acum vedeţi că nu mai comentează nimeni. Domnul Orban, când a spus că primul lucru când va veni la guvernare va abroga legea salarizării, i s-a spus: Vezi-ţi domnule de treabă, că te faci de râs“, a declarat ministrul muncii, Lia Olguța Vasilescu.
Schimbări la punctul de pensie s-au făcut și în 2017. Tot pe data de 1 iulie a crescut cu 100 de lei, cu toate că anul trecut deficitul fondului de pensii a atins pragul de 1 miliard de lei. echivalent a 2,7% din PIB, cel mai înalt nivel înregistrat în perioada de după revoluție.