Nou atac asupra unei baze militare americane din Irak! Patru soldați irakieni au fost uciși

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
12/01/2020, 22:31
Nou atac asupra unei baze militare americane din Irak! Patru soldați irakieni au fost uciși
Nou atac asupra unei baze militari din Irak în care se aflau militari americani. Sursa foto: g4media.ro

Nou atac asupra trupelor americane din Irak! Opt rachete au lovit duminică o bază aeriană irakiană care găzduieşte soldaţi americani la nord de Bagdad, au transmis surse militare irakiene, fără a preciza originea tirurilor, potrivit AFP.

Nou atac asupra unei baze militari din Irak în care se aflau militari americani

Patru soldaţi irakieni au fost răniţi, conform armatei irakiene. Sursele militare irakiene au dat asigurări că niciun soldat american nu a fost rănit sau ucis în urma atacurilor cu rachete.

Aproape toate trupele americane au părăsit deja această bază situată la Balad, după escaladarea tensiunilor dintre SUA şi Iran.

4 soldați irakieni au fost uciși în urma atacului recent

“Nu mai sunt decât circa 15 soldaţi americani şi un singur avion la Balad”, a afirmat pentru AFP o sursă militară irakiană.

Miercuri, forţele armate iraniene au lansat rachete asupra unor baze care găzduiesc soldaţi americani în Irak, fără a face victime. Statele Unite nu au ripostat, iar președintele Donal Trump este în continuare dispus să discute cu Iran “fără nicio condiţie prealabilă”, a declarat duminică secretarul american al Apărării, Mark Esper.

SUA sunt pregătite să discute cu Iran “o nouă cale, o nouă serie de măsuri care să facă din Iran o ţară mai normală”, a explicat şeful Pentagonului la postul de televiziune CBS.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a afirmat vineri că generalul iranian Qassem Soleimani, ucis într-un raid american în Irak, planificase atacuri împotriva a “patru ambasade” americane, potrivit AFP şi DPA.

“Pot să vă dezvălui că patru ambasade erau vizate”, a declarat Donald Trump într-un interviu acordat Fox News, fără alte precizări.

Administraţia Trump a indicat că eliminarea lui Soleimani a fost un “act de legitimă apărare” pentru a împiedica o “ameninţare iminentă” împotriva intereselor şi trupelor americane.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×