Avertisment din Irak pentru Statele Unite ale Americii. Guvernul de la Bagdad îi cere lui Trump să își retragă trupele militare

Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
10/01/2020, 16:44
Avertisment din Irak pentru Statele Unite ale Americii. Guvernul de la Bagdad îi cere lui Trump să își retragă trupele militare
Abdul-Mahdi, premierul Irakului, a vorbit cu Mike Pompeo și i-a solicitat ca SUA să își retragă trupele militare din țara sa. Sursa foto: hepta.ro

Un nou avertisment sosește pentru Statele Unite ale Americii din Orientul Mijlociu, după conflictul reizbucnit cu Iranul, de data aceasta din Irak. Guvernul de la Bagdad somează autoritățile americane să își retragă trupele militare din țară.

Avertisment de ultimă oră din Irak pentru Statele Unite

Adel Abdul Mahdi, șeful Executivului de la Bagdad, i-a cerut secretarului de stat american Mikeo Pompeo să scoată trupele militare din țară, într-o convorbire telefonică, notează Newsweek.

Această cerere vine la scurt timp după ce aleșii irakieni au votat în Parlament un soi de rezoluție care ar facilita retragerea trupelor americane din acest stat.

Trump continuă conflictul cu Iranul, dar într-o variantă mai soft

Irakul solicită ca Statele Unite să facă asta cât mai curând posibil și îi asigură pe americani că vor veghea ca retragerea să fie una securizată și eficientă, fără punerea în pericol a soldaților.

Zilele trecute, președintele american a ieșit în public declarând care sunt următorii pași ai Statelor Unite cu privire la criza din Orient.

„Sunt aici să vă spun că americanii au de ce să fie fericiți. Niciun american nu a fost rănit de bombardamentele iraniene. Am suferit niște pagube minore la bazele noastre militare. Forțele noastre americane sunt pregătite de orice. Iranul pare să se retragă, ceea ce este un lucru bun pentru noi și pentru întreaga lume”, a spus Trump la Casa Albă zilele trecute.

„De prea mult timp, din 1979 mai exact, națiunile au tolerat regimul din Iran. Acele zile sunt gata. Iranul a fost principalul sponsor al terorismului în lume iar cursa lor pentru înarmare nucleară a înfricoșat lumea civilizată. Nu vom lăsa asta să se întâmple”, a mai completat Trump.

„SUA va pune noi sancțiuni asupra Iranului, care vor fi țiute până când Irnaul își va schimba comportamentul. Ostilitatea Iranului a crescut după acordul nuclear iranian din 2013, care le-a adus miliarde de dolari”, mai spusese președintele SUA.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×