Nou ajutor social de la Guvern! Proiectul prin care familiile monoparentale vor primi 1900 de lei de la stat

Mirela Apostol   
în Stiri de ultima ora
21/11/2018, 09:10
Nou ajutor social de la Guvern! Proiectul prin care familiile monoparentale vor primi 1900 de lei de la stat
Guvernul vrea să ajute familiile monoparentale cu suma de 1900 de lei. Care este condiţia pentru a beneficia de acest nou ajutor social

Guvernul a depus un proiect de lege prin se doreşte asistarea familiilor monoparentale cu încă un ajutor social! Valoarea acestuia nu este deloc de neglijat, urmând ca suma pe care fiecare părinte singur să o primească să se ridice la 1.900 de lei.

Proiectul a fost deja depus la Senat, iar familiile care au în grijă copii minori vor urma să se bucure de cei 1900 de lei din partea statului român. Există, bineînţeles şi o condiţie, care este de fapt unică, aceea că venitul mediul lunar net al respectivei familii să fie mai mic faţă de 1,5 salarii minime brute de la noi din ţară.

Nou ajutor social de la Guvern pentru familiile monoparentale

”Familiile monoparentale aflate în situație de dificultate al căror venit mediu lunar  este mai mic decât 1,5 salarii minime brute pe țara au dreptul la un sprijin financiar că formă de asistentă socială. Sprijinul financiar se asigură prin acordarea unei indemnizații lunare cu întreținere, în condițiile prevăzute de prezența lege, în sumă netă echivalentă cu nivelul salariului minim brut pe țara la data stabilirii dreptului”, se arată în proiectul de lege prin care se vrea ajutorarea familiilor cu un singur părinte.

Ce înseamnă familie monoparentală

Pentru a putea beneficia de noul ajutor social de la stat, trebuie să existe o familie monoparentală, care presupune că există un singur părinte, care este fie necăsătorit / ă, fie văduv / ă sau divorţat / ă şi care să locuiască alături de unul sau mai mulţi copii cu vârste de până în 18 ani, sau 26 de ani pentru cei care urmează cursurile facultăţilor cu învăţământ la zi, pe care îi îngrijesc.

Aşa arată o familie monoparentală, compusă dintr-un părinte bărbat şi cei doi copii. fotografie cu o familie zâmbitoare
Aşa arată o familie monoparentală, compusă dintr-un părinte bărbat şi cei doi copii

Există şi amenzi pentru persoanele care vor încerca să beneficieze de acest nou ajutor social de la Guvern într-un mod abuziv, iar acest lucru e scris în acelaşi proiect de lege. Amenzile vor fi curpinse între 1.000 şi 3.000 de lei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×