Noile propuneri de uniforme pentru militarii români: FOTO și VIDEO

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
28/11/2018, 12:26
Noile propuneri de uniforme pentru militarii români: FOTO și VIDEO GALERIE FOTO
Propunerile pentru uniforma militarilor români vine din partea creatorului de modă Alexandru Ciucu

Marți, 27 noiembrie, în cadrul unei prezentări la Cercul Militar Național s-au prezentat noile propuneri de uniforme pentru militarii români. Designerul Alexandru Ciucu a gândit vestimentația de oraș ale Forțelor Terestre și Forțelor Aeriene, iar inspirația acestuia a venit din ținutele franceze, italiene sau americane. De asemenea, și șeful Direcției logistice a Statului Major al Apărării de brigadă Constantin Negrea s-a declarat încântat de evoluția ținutelor militarilor, care este atestată din anul 1939.

De altfel, generalul de brigadă a afirmat că prin această propunere se încearcă ”o ridicare a imaginii armatei române”, iar asta prin eleganță și prestanță. ”Este o perioadă destul de lungă de timp şi am simţit nevoia să ridicăm imaginea armatei române prin eleganţă, prestanţă şi prin atitudine. Nu poţi să porţi uniforma dacă nu ţi-a ajuns la inimă, drept urmare o vom prezenta în toate garnizoanele din ţară”, a precizat generalul de brigadă.

#HaineNoiDeCentenar pentru Armata RomanieiLive:Prezentarea propunerilor pentru noile uniforme de oraş ale militarilor din Forţele Aeriene şi Forțele TerestreAceste modele sunt propuse pro bono de către Alexandru Ciucu.În primele luni ale anului 2019, modelele propuse vor fi prezentate în garnizoanele din ţară, pentru ca militarii să-şi exprime opinia, sub forma unor chestionare de evaluare. #ArmataRomâniei #mapn #HaineDeSarbatoare #moda #ParadaModei

Gepostet von Ministerul Apararii Nationale, Romania – www.mapn.ro am Dienstag, 27. November 2018

Noile propuneri de uniforme pentru militarii români! ”Fiecare națiune are o definiție proprie care pleacă de la uniformă”

propuneri noi uniforme militari romani
Propunerile pentru noile uniforme ale militarilor români vin din partea creatorului ded modă Alexandru Ciucu

Un al doilea lucru punctat de generalul Negrea este faptul că ”fiecare națiune pentru armata proprie are o definiție proprie care pleacă de la uniformă”.”Vom aştepta părerile colegilor noştri, opiniile, dacă vor să modifice, îi aşteptăm cu drag. Mi-au plăcut, sunt atrăgătoare, au o linie de eleganţă, dau o imagine a militarilor. Haina îl defineşte pe militar. Fiecare naţiune pentru armata proprie are o definiţie proprie care pleacă de la uniformă. (…) Avem o schimbare de paradigmă, avem o ţinută de oraş şi de serviciu şi o ţinută combat pentru luptă, pentru teatrele de operaţii”, a declarat Constantin Negrea.

propuneri noi uniforme militari romani
Generalul Cnstantin Negrea: ”Este o perioadă destul de lungă de timp şi am simţit nevoia să ridicăm imaginea armatei române prin eleganţă, prestanţă şi prin atitudine”

De menționat este și că designerul Alexandru Ciucu s-a implicat pro bono în activitatea ce ține de noile uniforme ale militarilor români. Totodată, furnizorul oficial al Casei Regale a României a mărturisit că este o colecție dedicată regelui Mihai, iar ținutele create pentru militarii români reprezintă un dar din partea sa pentru țară în Anul Centenarului. ”Mulţumesc pentru oportunitatea de a scrie istorie, pentru că într-un fel sau altul asta este o istorie vestimentară. Este un proiect imens în care m-am implicat cu mare plăcere, pro bono, pentru că îl consider cadoul meu pentru ţară într-un an centenar. În curând se împlineşte un an fără regele Mihai, personal, dedic această colecţie de uniforme memoriei Majestăţii Sale. (…) Este o colecţie dedicată regelui Mihai pentru că a existat o legătură foarte strânsă între regele Mihai şi Armata Română”, a spus Alexandru Ciucu.

 

noi porpuneri uniforme militari romani
Uniforme milittari români în al Doilea Război Mondial
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×