Noi probleme pentru Harry și Meghan Markle! Guvernul canadian nu le va mai asigura protecția

Noi probleme pentru Harry și Meghan Markle! Guvernul canadian nu le va mai asigura protecția
Prințul Harry și Meghan Markle vor rămâne fără protecție în Canada. Sursa foto: hepta.ro

Retragerea definitiv din casa regală britanică pentru a începe o viață nouă în Canada, alături de băiețelul lor continuă să aibă consecințe importante pentru Harry și Meghan Markle. După ce au pierdut dreptul de a folosi brandul pe care l-au creat de la zero investind o sumă impresionantă de bani, foștii duci de Sussex au primit o nouă lovitură puternică, de data aceasta chiar din partea autorităților statului în care s-au refugiat de la începutul anului.

Meghan și Harry rămân fără protecție în Canada! Guvernul a făcut anunțul

Mai precis, Guvernul canadian a anunțat recent că nu va mai aloca bani pentru protecția lui Harry și a familiei sale pe durata șederii în țară. În momentul de față, paza acestora este asigurată de poliţia regală a statului nord-american, la solicitarea poliţiei metropolitane din Marea Britanie, datorită statului de „persoane protejate la nivel internaţional”.

La scurt timp după ce decizia a devenit oficială, cuplul princiar a emis un comunicat prin care precizează că au în continuare nevoie de protecţie, dat fiind faptul că prinţul Harry este membru al familiei regale britanice şi că ducesa se bucură, la rândul său, de popularite la nivel mondial.

„Nu vor fi făcute publice alte detalii, fiind o informaţie secretă, din motive de securitate”, se mai arată în respectivul comunicat.

Agenții Scotland Yard trimiși în Canada sunt folosiți de Meghan și Harry pentru aprovizionare

Potrivit presei din Marea Britanie, Guvernul ar fi renunțat la plata serviciilor de protecție pentru Meghan și Harry în contextul zvonurilor apărute recent, potrivit cărora cei doi obișnuiau să folosească agenții deplasați special de Scotland Yard pe continentul nord-american în cu totul alte activități decât cele pentru care ar fi fost trimiși.

Mai concret, este vorba despre 15 gărzi de corp pe care poliția britanică le-a detașat în Canada pentru a-i păzi pe ducii de Sussex în colaborare cu autoritățile locale.

În realitate, aceștia s-ar fi ocupat mai mult cu aprovizionarea sau ridicarea comenzilor de mâncare pentru cuplul regal, situație care nu a fost deloc pe placul oficialilor canadieni, mai ales dacă ne gândim la faptul că serviciile de pază și protecție nu sunt deloc ieftine, costul total putând ajunge până la 8 milioane de dolari pe an.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×