Ninsorile și zăpezile fac prăpăd în țară! Familie din Arad, blocată cu mașina în munți

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
29/12/2019, 17:40
Ninsorile și zăpezile fac prăpăd în țară! Familie din Arad, blocată cu mașina în munți GALERIE FOTO
Ninsorile abundente le dau de cap turiștilor și nu numai. Sursa foto - hepta.ro

Ninsorile și zăpezile fac prăpăd în țară! Astfel, traficul pe DN1 este îngreunat, circulaţia desfăşurându-se în coloană pe mai mulţi kilometri. Anunțul a fost făcut de Poliţia Prahova. În zona staţiunilor de pe Valea Prahovei ninge viscolit, iar şoseaua este acoperită cu zăpadă frământată.

Ninsorile și zăpezile fac prăpăd în țară!

„La această oră, pe DN 1 se înregistrează coloană în mişcare de pe Posada-km 116+500 până la km 130-Buşteni”, au transmis reprezentanţii IPJ Prahova.

Potrivit acestora, ninge viscolit pe raza localităţilor Sinaia, Buşteni şi Azuga, iar carosabilul este acoperit cu zăpadă frământată, de aproximativ 1 cm.  De asemenea, ninge viscolit şi pe DN 1A, iar pe şosea s-a depus un strat de 1-3 centimetri de zăpadă frământată

Familie din Arad, blocată cu mașina în munți

Poliţiştii sunt în trafic pentru informarea şoferilor şi verifică folosirea anvelopelor de iarnă. Şoferii sunt sfătuiţi să aibă maşinile echipate cu anvelope de iarnă, să adapteze viteza la condiţiile de drum, să verifice sistemele de dezaburire şi de încălzire, sistemul de iluminare-semnalizare şi să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Prefectura Botoşani anunţă că două drumuri judeţene au fost închise circulaţiei publice în urma cantităţilor mari de zăpadă depusă pe şosele. Patru maşini au rămas blocate pe Drumul Judeţean 294 Gulioaia-Dângeni.

„Ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo, ca măsura de siguranţă s-a decis ca drumul DJ 293 Mileanca – Codreni – Putureni – Coţuşca, km. 26+000-41+000 să fie închis circulaţiei publice.

Tot ca urmare a înrăutăţirii condiţiilor meteo, ca măsura de siguranţă s-a decis ca drumul DJ 294 Gulioaia – Dângeni, km.0+000-12+500 să se închidă circulaţiei publice până se va debloca”, au transmis reprezentanţii Prefecturii Botoşani.

O familie din Arad cu un copil de 8 ani a avut nevoie de ajutorul jandarmilor din Neamţ, după ce s-a blocat cu maşina pe un drum montan închis circulaţiei, aflat la poalele Ceahlăului. Conform primelor informații, fără să țină cont de viscol şi ceață, aceștia s-au aventurat pe un drum montan închis circulaţiei, iar maşina a derapat şi a ajuns în şanţ.

Maşina a rămas blocată într-un sanţ, iar familia nu a mai putut continua drumul spre Durău. „Jandarmii montani recomandă celor aflaţi la munte în această perioadă să se informeze asupra stării vremii, itinerariului, a condiţiilor climatice locale, să fie echipaţi corespunzător.

Să-şi doteze mijloacele de transport pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi, foarte important, să respecte indicatoarele şi semnalizările care atrag atenţia asupra unui drum / traseu turistic închis circulaţiei în acest anotimp”, au spus jandarmii din Neamţ.

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×