Ninsorile revin în România! Zonele unde vor cădea din nou fulgi de zăpadă

Alexa Serdan   
în Prognoza meteo
05/03/2020, 19:29
Ninsorile revin în România! Zonele unde vor cădea din nou fulgi de zăpadă

Administrația Națională de Meteorologie a transmis prognoza meteo pentru următoarele trei zile și a anunțat că vremea se va răci treptat, iar precipitațiile vor pune stăpânire pe țara noastră. Pentru că luna martie este cunoscută pentru schimbările ei radicale de temperatură nu vor lipsi nici ninsorile.

Cum va fi vremea vineri, 6 martie, în țara noastră

Prognoza meteo pentru acest final de săptămână nu este deloc îmbucurătoare pentru că se anunță închisă și mohorâtă în cea mai mare parte a țării. Meteorologii au anunțat că vremea se va răci treptat și vor cădea izolat precipitații sub formă de ploaie. Pe parcursul zilei de vineri va ploua în jumătatea de vest a țării, în timp ce în restul regiunilor precipitațiile vor fi semnalate în cursul nopții.

În plus, ANM a transmis că maxima de pe timpul zilei va fi destul de ridicată, în ciuda faptului că cerul va fi înnorat și va bate vântul. Prin urmare, temperatura va urca până la 17 grade Celsius în sudul țării, în timp ce în Banat, în sudul Moldovei, în Dobrogea și la munte din cauza vântului maxima va fi mai scăzută.

În weekend, precipitații sub formă de ninsoare

Sâmbătă și duminică precipitațiile se vor extinde în mai multe zone din România astfel că în sud-vestul, în centrul și în nord-estul teritoriului va ploua, iar cantitățile de apă pot depăși izolat chiar și 15 l/mp. În schimb, meteorologii au mai anunțat că pe timpul nopții temperatura va scădea și mai mult și sunt șanse de ninsoare.

ANM a transmis că în zonele montane și nordice din țara noastră vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Așadar, iarna se întoarce la început de primăvară, iar temperaturile vor continua să scadă și la începutul săptămânii viitoare, maxima ajungând până la 14 grade Celsius în partea de sud a teritoriului.

Prognoza meteo pentru București

În Capitală prognoza meteo pentru ziua de vineri se anunță una favorabilă, soarele va fi generos și maxima se va încadra între 15 și 16 grade Celsius. Presiunea aerului va fi scăzută și ar putea crea probleme persoanelor meteosensibile. Pe de altă parte, noaptea vântul va sufla slab, norii vor fi răzleți și maxima se va situa în jurul valorii de 5 grade Celsius.

Weekendul va continua în aceeași temă și bucureștenii vor avea parte de două zile frumoase și calde. Începând cu seara de sâmbătă vor cădea ceva ploi trecătoare și sub formă de aversă care este foarte posibil să continue și pe parcursul zilei de duminică, 8 martie 2020. Luni maxima se va situa în jurul valorii de 13 grade Celsius.

Vremea în luna martie: schimbătoare de la o zi la alta

„Această alternanţă se produce din cauza modificărilor ce survin în circulaţia aerului deasupra sud-estului Europei şi de asemenea din cauza retragerii dorsalei anticiclonului est-european spre răsărit ceea ce favorizează pătrunderea aerului mai cald şi mai umed (venit dinspre bazinul Mediteranei sau dinspre Atlantic) în zona ţării noastre.

Ca o consecinţă a acestor schimbări în distribuţia centrilor barici de pe continentul european, temperatura medie lunară înregistrează un salt evident faţă de luna februarie. Excepţie fac unele zone restrânse din depresiunile intramontane, aflate în estul Transilvaniei, unde mediile de temperatură se menţin scăzute, ajungând până la minus un grad Celsius”, au declarat meteorologii, potrivit digi24.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×