Ninsoare în București! Cât va ține vremea rece în Capitală și în țară

Claudiu Surmei   
în Prognoza meteo
22/02/2019, 17:45
Ninsoare în București! Cât va ține vremea rece în Capitală și în țară GALERIE FOTO
Ninsoare în Capitală. Vreme rece în toată țara

După mai multe zile în care vremea a fost frumoasă, iar temperaturile s-au apropiat de valorile înregistrate în zilele de primăvară, ninsoarea s-a întors în București. Meteorologii au anunțat că vremea se va răci, iar condițiile meteo nefavorabile vor ține până sâmbătă. Vremea rece se va menține până luni, 25 februarie.

Treptat, ninsoarea va pune stăpânire pe regiunile din întreaga țară. Un val de aer rece vine dinspre Rusia și aduce cu el temperaturi scăzute, dar și viscol. În Capitală a început să ningă, vineri, iar Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că Bucureștiul se află sub atenţionare de cod galben de vânt puternic, răcire accentuată a vremii şi sunt așteptate precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare.

Ninsoare în Capitală. Vreme rece în toată țara

Temperatura maximă în București, unde s-a întors ninsoarea, nu va depăși 4…5 grade Celsius, minima va fi de -6…-7 grade Celsius, iar în zonele limitrofe va fi chiar mai scăzută. Meteorologii anunță că vremea rece se va menține până luni, 25 februarie. De asemenea, ANM a emis o atenționare Cod galben de vânt puternic în mai mult de jumătate din ţară, inclusiv în Municipiul Bucureşti. În zona montană va fi viscol.

Noaptea și dimineața va fi ger
Noaptea și dimineața va fi ger

O altă avertizare a intrat în vigoare joi, la ora 14:00 și este valabilă până sâmbătă la ora 16:00. Meteorologii anunță ninsori și strat nou de zăpadă, intensificări temporare ale vântului, răcire accentuată. Se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mixte în Transilvania și mai ales sub formă de ninsoare în zonele montane, moderate cantitativ în Carpații Meridionali, unde se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Noaptea și dimineața va fi ger, mai ales în regiunile nordice și centrale. Vântul va prezenta intensificări temporare, cu rafale de 45…55 km/h. Local se va forma polei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×