Nicușor Dan ar putea fi susținut de USR pentru candidatura sa la Primăria Capitalei! USR a schimbat regulile din partid

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
01/12/2019, 11:19
Nicușor Dan ar putea fi susținut de USR pentru candidatura sa la Primăria Capitalei! USR a schimbat regulile din partid
Nicușor Dan ar putea fi susținut de USR pentru candidatura sa la Primăria Capitalei. Sursa foto: b365.ro

Nicușor Dan poate candida ca independent cu susțierea USR la Primăria Capitalei, după ce partidul condus de Dan Barna a schimbat regulile interne. Conducerea partidului a aprobat, sâmbătă, regulamentul de desemnare a candidaților la locale, care permite candidaturile interne pentru alegerile locale pentru candidații independenți.

Nicușor Dan ar putea fi susținut de USR pentru candidatura sa la Primăria Capitalei

Președintele partidului, Dan Barna, spune că Nicuşor Dan este unul dintre candidații cu şanse mari să câştige Bucureştiul de la Gabriela Firea.

Comitetul Politic al USR a adoptat, sâmbătă, mai multe regulamente de funcționare, printre care și un regulament privind susținerea la alegerile locale a candidaților non-membri sau independenți, introducând posibilitatea ca filialele județene sau locale ale USR să decidă susținerea unor candidați externi, a anunţat conducerea USR într-un comunicat de presă.

„E important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială”

Candidații externi susținuți de USR trebuie să îndeplinească însă condițiile legale, dar și criteriile de integritate impuse de USR.

„Astăzi am creat cadrul procedural prin care USR va contribui în mod decisiv la victoria forțelor reformatoare la alegerile locale din 2020. Construim o alternativă reală și credibilă de schimbare după 30 de ani de administrație clientelară PSD care a blocat dezvoltarea și modernizarea țării. Bucureștenii ar putea avea pentru prima dată șansa unor alegeri primare. Dacă nu avem două tururi pentru alegerea primarilor, le-am putea face noi împreună cu cetățenii”, a explicat președintele USR Dan Barna.

„E important să avem candidați a căror integritate morală să nu poată fi pusă la îndoială și reputația lor să nu poată prejudicia prestigiul și imaginea USR. Asta înseamnă fără penali, fără traseiști, fără plagiatori, fără colaboratori ai fostei Securități sau membrii din conducerea Partidului Comunist Român”, a mai spus președintele USR.

Dan Barna a mai afirmat că l-a invitat pe Nicuşor Dan să se reînscrie în USR, dar acesta nu a dat curs invitaţiei sale, însă partidul este pregătit să îl susțină pe acesta pentru o eventuală candidatură la alegerile locale pentru Primăria Capitalei.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×